Бургас въведе безплатен английски в забавачките

  • 28 септември 2015 16:23

  • 1536
  • 2
Бургас въведе безплатен английски в забавачките
© Булфото Архив

Безплатни уроци по английски стартираха в детските градини на Бургас. Обучението, което е пилотно за страната започна официално от понеделник. В програмата, финансирана от община Бургас са включени всички деца на 5 и 6-годишна възраст, които са в предучилищните 3-та и 4-та група или общо 4130 деца. Те са разпределени в 154 групи в 33 детски заведения и 12 училища.

Обучението е организирано в рамките на 2 часа седмично, по 30 минути на час. Специално заради новия образователен проект община Бургас назначи 41 учители по английски. Преди да влязат в забавачките, преподавателите преминаха специален курс на обучение за работа с най-малките. Програмата на обучение ще върви под формата на песни и игри и успоредно с тази по околна среда и български език. За чуждоезиковия модул са осигурени учебници, демонстрационни табла, компакт дискове с диалози и такива с песни, а децата са снабдени с учебни тетрадки, в които да пишат и оцветяват.

Стартът на инициативата бе даден символично в ОДЗ "Детелина" в ж. к. "Славейков". Първият урок на тема "Есен" започна с песничка на английски език, след което децата учиха дните от седмицата и годишните сезони.

Изучаването на английски език в детските градини предоставя равен старт, лесен достъп и ще облекчи значително родителите, които досега плащаха допълнително за обучението, което се провеждаше като извънкласна дейност. Курсът по английски е напълно безплатен за родителите, защото назначаването на преподавателите и осигуряването на учебните помагала е обезпечено от Община Бургас.

Инициативата да бъде част от задължителната подготовка на децата в градините, беше въведена от Димитър Николов. Целта е градът да не изостава от изискванията на пазара на труда и децата в най-ранна възраст да овладяват базовия бизнес език на съвременния свят, а от резултатите ще зависи реализирането на следващата идея на Община Бургас - въвеждане на детски интернет за четири и петгодишните.

Последвайте канала на

1536 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.09.28 | 21:49

2
те не знаят български още.Така се претопява един народ

2015.09.28 | 21:36

1
Трябва безплатен руски!!! Английския не след дълго ще последва пътя на есперанто.

Добави коментар

Водещи новини