Лукарски доволен, кризата отминава

  • 28 септември 2015 14:33

  • 2044
  • 3
Лукарски доволен, кризата отминава
© Булфото

От 2014 г. ВМЗ-Сопот върви нагоре с производството. Само за месеците юли и август тази година имаме рекорд 40 млн. лева произведена продукция. Това обяви в Пловдив министърът на икономиката Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва, цитиран от БНР. Той е категоричен, че ситуацията във ВМЗ е стабилна.

Лукарски не смята да отговаря на обвиненията на гербера Методи Андреев, че работата на борда в дружеството е неефективна и че е за частни партийни интереси. По думите му, Андреев се опитвал да кадрува във ВМЗ със заплахи откакто той е министър, но това не било работа на депутатите и на политическата власт.

Само икономическото ведомство трябвало като принципал да взима решения за ефективно управление на държавните фирми.

Във връзка с обявения днес протест на синдикат „Подкрепа" в Автоелектроника - Пловдив заради смяната на ръководството, министърът заяви, че представители на българо-руското дружество са в София за разговори.

Той е категоричен, че не трябва нито депутати, нито синдикати „да се мешат" в работата на принципала, когато става въпрос за назначения в ръководствата на предприятията от държавния сектор.

Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва не смята, че става дума за протести, а за възмущение на синдикатите. Ако то било възбудено само от смяната на управляващия дружеството, това със сигурност не било синдикално искане.

При откриването на 71-ия Международен пловдивския панаир икономическият министър отбеляза, че се забелязва оживление в строителния бранш, както и съживяване на икономиката от 2014 г.насам. За това били индикатор над 800 фирми от 35 държави, участнички в Есен 2015.

Лукарски изчисли, че за България ръстът на икономиката е 2,2 %, докато за Европейския съюз заложения е 1,6%. Той заключи, че кризата отминава.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2044 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
XXL

2015.09.28 | 22:12

3
ТАЗИ КРИЗА ОТМИНАВА.ДРУГА СЕ ЗАДАВА.ЦЕНИТЕ СЕ ВДИГАТ А ЗА ЗАПЛАТИТЕ НИКОЙ СЕ НЕ СЕЩА
СТАНИМИР

2015.09.28 | 18:59

2
Идиот! Това е в рамките на статистическата грешка. Като се вземе предвид, че все повече водещи световни икономисти, вещаят завръщане на рецесията в световен мащаб, както и икономическите показатели на правителството и макроикономическите такива, приличаш още повече на щраус заровил си главата в пясака.

2015.09.28 | 18:59

1
ко?

Добави коментар

Водещи новини