Бежанците блокираха стотици български шофьори между Сърбия и Хърватия

  • 25 септември 2015 16:30

  • 2802
  • 1
Бежанците блокираха стотици български шофьори между Сърбия и Хърватия
©

Стотици български шофьори са блокирани на границата между Сърбия и Хърватия вече пети ден. Камионите не могат да преминат заради затварянето на границите в следствие на бежанската криза. Опашката от камиони в Сърбия достига 25 километра, коментираха от Съюза на международните превозвачи, цитирани от Дарик.

От хърватската страна на границата са блокирани около 220 български превозни. Те нямат никакви условия и възможност да се измъкнат от 25-километровото задръстване, посочи Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.

Арабаджиев коментира, че към момента няма индикации ситуацията да бъде разрешена. Голям проблем се оказва и опазването на камионите от нелегални имигранти, които влизат в превозните средства без знанието на шофьорите, каза Петко Ангелов, който има 10 тира на границата в Сърбия. „Проверяваме постоянно камионите, защото там обикалят бежанци и се опитват да минат границата. Имали сме случаи, в които бежанци се вмъкват в камионите, без знанието на шофьорите, и даже незнаем как е станало. Шофьорът спира за почивка за няколко часа и от организирани канали за трафик на хора късат въжетата и вкарват вътре хората. Спасява ни само фактът, че шофьорът не е съучастник с тях", обясни Ангелов.

От Министерството на външните работи съветват превозвачите да избягват границата между Сърбия и Хърватия. Междувременно страната ни е поискала от Хърватия да предприеме мерки за решаване на проблема.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2802 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Евросъюза

2015.10.11 | 00:15

1
Е по лош от ДИКТАТУРАТА.Каква ДЕМОКРАЦИЯ,като не ти дават да си изкажеш мнението и ти заповядват в собствената ти държава.

Добави коментар

Водещи новини