Пуснаха под парична гаранция обвинения за убийството на застрахователя от Горни Богоров (видео)

  • 24 септември 2015 11:48

  • 2791
  • 0
Пуснаха под парична гаранция обвинения за убийството на застрахователя от Горни Богоров (видео)
©

Софийски апелативен съд наложи мярка парична гаранция от 2500 лева на Манол Богданов, който е обвинен за убийството на 46-годишния застраховател Валентин Озорски от Горни Богров на 20 януари т.г., предаде репортер на Novini.bg.

Мярката е окончaтелна и не подлежи на обжалване. Прокуратурата поиска от съда Богданов да остане под домашен арест, защото е обвинен по чл. 115 и се води разследване за тежко умишлено престъпление. Адвокат Капка Гергинова, представляваща Богданов, обясни пред апелативните съдии, че никога не са оспорвали обоснованото предположение за съпричастност, но мярката за неотклонение не е наказание. Тя служи, за да обезпечи разследването на органите на властта и за това нейният клиент е съдействал на разследващите органи, явил се е сам пред тях, няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

След като чу страните САС остави без уважение молбата на прокуратурата и потвърди решението на Софийски окръжен съд Манол Богданов да бъде пуснат под парична гаранция от 2500 лева.

Припомняме, че на 20 януари е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, след сигнал, че около 19 часа същия ден в село Лесново е отвлечен 45-годишен жител на с. Горни Богров. В хода на разследването ден по-късно в гориста местност са открити автомобилът и тялото на жертвата.

На 24 януари 26-годишният Богданов от село Лесново бе привлечен като обвиняем за извършено умишлено убийство и отвличане, след като сам се предаде на полицията, която го издирва 4 дни.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2791 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини