Болен от СПИН българин: Все едно си някакво зомби, което се разпада

  • 20 септември 2015 17:36

  • 8222
  • 8
Болен от СПИН българин: Все едно си някакво зомби, което се разпада
© Getty Images/Guliver

Общо 2169 българи носят вируса на СПИН. Един от тях разказа историята си пред Нова телевизия. Регистрираният под номер 745 мъж пожела да запази анонимност и не показа лицето си пред камерата.

Той обаче сподели, че се чувства много самотен и напълно изолиран от обществото. Криел диагнозата си от приятели, познати, колеги, работодатели и дори от лекари и сексуалните си партньори от гей средите.

Дълго време, след като разбрал, че е ХИВ-позитивен, 46-годишният мъж не споделил това дори със семейството си. Той има две деца. Бившата му вече съпруга знаела за хомосексуалните му наклонности.

„Когато ми казаха диагнозата, сякаш вряла вода ми се изсипа на главата. Почнах вече да мисля за погребение - кой ще дойде, как ще реагират”, сподели той. Когато отишъл в Инфекциозна болница да се регистрира, той питал лекарите колко му остава да живее, а те му отговорили: „Ще живееш нормално колкото другите”. Той, обаче, не повярвал.

Мъжът, който не пожела да каже името си, се заразил от сексуален контакт с друг мъж. Дори го срещнал в болницата и другият бил готов да го набие, защото мислел, че партньорът му е бил болен преди него и му е предал вируса.

Откакто знае че е болен, анонимният мъж е имал сексуални контакти с други хора. Винаги ползва презерватив, но избягва да им разкрива тайната си. „В тези среди, когато това се разбере, всички научават и ти си обречен на липса на всякакъв социален живот”, сподели той.

Заразеният смята, че има смисъл да споделя тайната си, само ако нещата тръгнат към сериозна връзка. Той разкрил на близките си, че носи вируса, но не и че е гей. Бившата му жена, обаче, знае и двете му тайни. Той излизал с мъже още по време на брака им, но се разделили не заради това, а защото между тях възникнали други проблеми.

Според носителя на ХИВ, проблемът на заразените не е болестта, а отношението на хората. Налагало му се постоянно да лъже, че не е болен. Лъгал работодатели, за да бъде назначен на работа, лъгал лекари, лъгал близките си. Вирусът го обрекъл на самота. Хората не разбирали, че от ръкостискане и прегръдка той не може да се предаде.

„Все едно си прокажен, някакво зомби, което се разпада”, каза той. „Мога да кажа, че вече нямам никакви приятели”, добави тъжно той.

Мъжът сподели и последното си желание: „Да се затворя вкъщи, да не виждам никого, да умра”.

Последвайте канала на

8222 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
susan

2017.05.11 | 07:10

8
Аз съм тук, за да споделя своя опит с всички вас. За това как се върнах на съпруга ми, се оженихме повече от 9 години и получихме две деца. Тя вървеше добре с нас и винаги сме щастливи. До един ден съпругът ми започна да се държи по начин, по който не разбираше, бях много объркан о
ббн

2017.02.13 | 11:26

7
Семеѝство има жена и 2 деца ,тръгнал по мъже .АБСОЛЮТЕН ТЪПАК .

2017.02.13 | 11:26

5
Нали хомосексуалността е нормална? Поне така гейовете и гейските организации лъжат наивните хора, дори правят гай-паради, но не могат да излъжат природата.

2017.02.13 | 11:26

6
Има решение на гей-парадите.Най-отпред плакат:Внимание гей и СПИН = алилуя!

2017.02.13 | 11:25

4
Да се затворя вкъщи, да не виждам никого, да умра”. - Ми , умри бе, боклук

2017.02.13 | 11:16

3
свършиха ли жените че по мъже тръгна? пълен измекяр
котаракът Хохо

2017.02.13 | 11:16

2
В българската кочина е напълно нормално гей да се ожени и размножи и това е още много преди демокрацията.Поздравявам всички български повлекани размечтали се за семеен живот.

2017.02.13 | 11:16

1
Чувството е наистина ужасно. Такъв е живота- лошото идва по всяко време с лекота, докато за доброто трябва да се бориш цял живот, за да стане иначе си обречен :(

Добави коментар

Водещи новини