ДПС към момента не подкрепя искането на работодателите за оставка на шефа на КЕВР

  • 16 септември 2015 12:32

  • 1068
  • 0
ДПС към момента не подкрепя искането на работодателите за оставка на шефа на КЕВР
© Булфото

Представители на четирите работодателски организации се срещат с ръководствата на парламентарните групи в Народното събрание. Първата среща се състоя между ДПС и ръководителите на Асоциацията на индустриалния капитал - Васил Велев, на Българската стопанска камара - Сашо Дончев, на Българската търговско-промишлена палата - Цветан Симеонов, и на Конфедерацията на работодателите и индустриалците - Кирил Домусчиев.

След разговорите Алиосман Имамов /ДПС/ каза, че ще изчакат да видят предложенията на работодателите за законодателни промени и след това ще решат какво от тях да подкрепят. В отговор на въпрос той посочи, че допълнително групата ще реши дали да подкрепи искането за оставка на председателя на КЕВР Иван Иванов. За момента отговорът на този въпрос не е "да", каза Имамов.

Кирил Домусчиев посочи, че до края на утрешния ден ще се реши дали ще има протест на работодателските организации в края на месеца. Той допълни, че са постигнали напредък след днешната среща в Министерския съвет, но трябва да приключат и разговорите с ръководствата на всички парламентарни комисии.

В момента работодателите разговарят с представители на ГЕРБ, а предстои среща с Реформаторския блок.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1068 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини