Приютът на отец Иван остана без ток и дърва за зимата

  • 15 септември 2015 06:14

  • 1765
  • 2
Приютът на отец Иван остана без ток и дърва за зимата
©

Приютът на отец Иван остана без ток, 5000 лева е сметката към енергото, няма и дърва за зимата, съобщава „Стандарт". Помогнете да изпратим децата на училище, призовава свещеникът, който се грижи за повече от 300 души.

"Домът за сираци в Нови хан и къщите в село Якимово са изправени отново пред криза", заяви пред изданието отец Иван.

През август в интервю за вестника свещеникът заяви, че сумите, които трябва да бъдат платени за електроенергия, възлизат на повече от 4000 лв. Тогава отецът не скри, че лятно време даренията намаляват. Затова може понякога семействата да останат и без ток, а това създава неприятности.

"Хладилникът не работи - разваля се храната. Пералнята не работи - не могат да се изперат и понеже повечето са на сонди, не могат да си пуснат сондата за водата и е голям ужас." - сподели тогава отецът.

Днес, месец по-късно, домовете вече са без електричество заради неплатени сметки, които вече възлизат на повече от 5000 лв. Без ток е и домът на самия отец Иван в селото.

"Освен този проблем, ние сме изправени и пред криза, защото нямаме дърва за огрев, нямаме и пари, а имаме и други нужди. Имаме много ученици, които ще тръгнат на училище почти неподготвени, имаме 25 деца в детска градина, на които също трябва да се вземат неща. Всички тези деца трябва да ги подготвим за училище." - загрижен е отец Иван.

На 15 септември той ще участва в откриването на учебната година в с. Якимово, където много голяма част от учениците учат.

Единадесет от децата на отец Иван се обучават в Софийската духовна семинария, която на 14 септември отвори вратите си за новата учебна година.

"На децата от семинарията трябва да купим черни костюмчета, бели ризи, панталони и други предмети, които ще са им необходими за учебната година." Отец Иван се надява, че добротата на хората отново ще се прояви и мнозина ще са тези, които ще помогнат и тази зима хората в дома в Нови хан и къщите в с. Якимово да прекарат зимата на топло.

Благородният свещеник се грижи за повече от 300 души, повечето от които са деца и младежи. При него попадат хора, които са в трудна житейска ситуация. Голяма част от младежите са от сиропиталища. Останали без подслон и поминък, намират спасение именно при добрия свещеник.

Ако и вие искате да сте съпричастни в доброто дело на отец Иван, може да помогнете, като изпратите средства на следната банкова сметка:

Титуляр на сметката: Дом за сираци "Св. Николай Чудотворец" UNI CREDIT BULBAN Kлон Елин Пелин

IBAN: BG72UNCR 96601000411600

BIC: UNCRBGSF

Последвайте канала на

Нора Виткова
1765 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.09.16 | 00:34

2
ЗАЩО този човек върши задълженията на държавата да се грижи обикновените хора?

2015.09.15 | 16:51

1
Защото държавата не я е грижа за обикновените хора, за съжаление.

Добави коментар

Водещи новини