Варненският съд остави в ареста полицая, продавал наркотици

  • 05 септември 2015 17:49

  • 2168
  • 3
Варненският съд остави в ареста полицая, продавал наркотици
©

Варненският окръжен съд днес определи мярка за неотклонение "задържане под стража" за полицая от Пето РПУ Ивайло Иванов, който е обвинен за помагачество при разпространение на наркотици, съобщиха от пресслужбата на съда.

В ареста остават и другите двама обвиняеми по този случай. Срещу Кольо Колев и Атанас Тодоров е повдигнато обвинение за държане и разпространение на дрога в курорта "Златни пясъци".

Тримата бяха задържани на 2 септември. Колев е осъждан три пъти за престъпления от общ характер. Тодоров също има присъди, като е задържан по време на изпитателния срок на една от тях.

Полицаят Иванов, който според обвинението им е помагал, е служител в сектор "Охранителна полиция" и е имал достъп до информация за предстоящи специализирани операции и маршрута на патрулните автомобили в курорта "Златни пясъци". Пред съда са представени данни от използвани при разследването специални разузнавателни средства. Информацията предстои да бъде обобщена, но предоставената секретна справка потвърждава, че полицейският служител е предупреждавал Колев и Тодоров за предстоящи акции и е давал съвети за разпространение на наркотици в курорта. Отделно, при претърсването на жилището му са намерени боеприпаси и газов пистолет без муфа, за които предстои да бъдат назначени експертизи.

Според съда от събраните до момента доказателства, може да се направи обосновано предположение, че и тримата са съпричастни към престъплението, за което са обвинени. Освен това, ако са на свобода, те могат да се укрият, да извършат други престъпления или да въздействат върху свидетели по делото.

Определенията на Окръжния съд могат да бъдат обжалвани в 3-дневен срок.

Последвайте канала на

БТА
2168 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.09.06 | 20:54

2
Газов пистолет без муф , бря !
Иван

2015.09.06 | 20:54

3
Всеки от нас само за това ще го осъдят.Смърт за корумпираните полиция и съд

2015.09.06 | 20:54

1
politsiata vinagi e vigrataaaaaa.

Добави коментар

Водещи новини