Oсобености на шофьорите в различните страни

  • 05 септември 2015 13:30

  • 2209
  • 0
Oсобености на шофьорите в различните страни
©

Защо египтяните постоянно натискат клаксона, защо тайландците включват аварийки и кой първи ще прекоси кръстовище в Аржентина?

Да си наемат автомобил и да се поразходят из нова страна надлъж и нашир е мечта на много пътешественици. На пръв поглед от тази мечта няма по-лесна. Услугата „автомобил под наем” се предлага дори в най-екзотичните страни. Но, оказва се, ползването на тази услуга не е препоръчително навсякъде. На първо място, не е зле да понаблюдаваме какво се случва по пътищата на страната, в която сме отишли. Как местните шофьори се държат на пътя? Не само у нас, но и в другите страни властват неписани закони, които за неопитните туристи са пълна мъгла.

Турция: спиране

Правилата за движение по пътищата турските шофьори спазват изключително условно. По същия начин стои и въпросът със следването на пътните знаци. Например, в тази страна е обичайно да поздравиш някой познат с клаксона или пък с присветвания с фаровете. Мигачът не е задължителен за турския шофьор. Той обича да завива ту насам, ту натам без да сигнализира своевременно другите на пътя. В същия ред на мисли, вечер не е сложна задача да забележите движещи се без включени фарове коли.

Още по темата прочети тук.

 
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2209 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини