Дончо Барбалов се отчете за изпълнението на бюджет 2015 на Столична община

  • 05 септември 2015 12:33

  • 1643
  • 1
Дончо Барбалов се отчете за изпълнението на бюджет 2015 на Столична община
© Novini.bg

За последните 3 години има повишаване на приходите на Столична община с 49 милиона лева.

Това каза зам.-кметът на Столична община с направление "Финанси и стопанска дейност” Дончо Барбалов по време на отчета за изпълнението на бюджет 2015 на общината за месец август. „За трите завършени години в периода 2012-2014 година имаме повишаване на приходите с 49 милиона лева, като тенденцията от тази година се запази, има вероятност в сравнение с 2012 година, към края на тази година да имаме с близо 70 милиона лева повече приходи“, уточни той. „Всичко това е факт при условие, че нямаме повишаване на данъци и такси, а работим с ресурса, който притежаваме и осигуряваме максималната събираемост“, заяви Дончо Барбалов.

По думите му по-големите приходи, които Столична община успява да събира са в резултат на предприетите през последните три години действия, сред които въвеждането на нова информационна система, с която се дава възможност на хората да плащат своите задължения, в който пожелаят отдел на Столична община. „През предишните години събираемостта и контролът върху нея беше много по-сложна, но всичко това вече е минало. Мисля, че имаме много добри резултати и те се виждат от приходите“, коментира Дончо Барбалов.

„Въведохме още и справки онлайн, както и възможност за плащания онлайн. Имаме мобилно приложение, от което хората могат да проверяват задълженията си. Въведохме и постерминали във всички данъчни отдели“, посочи зам.-кметът Барбалов. Той припомни също, че е била и създадена отделна структура към общината, която да работи за повишаване на събираемостта на приходите и заяви, че се надява тя също да работи успешно в тази насока, съобщи Фокус.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1643 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.09.05 | 23:04

1
друга "гордост " на СОС София е че за преиода 2009-2015 натрупаха дълг в размер на 1,3 милиарда долара и че миналата година министъра на финасите подписа сопрузомение за финасиране на СОфия иначе отдавна да е обявила фалит .

Добави коментар

Водещи новини