Зарязаните край Голямо Бучино имигранти: Отиваме в Германия, не искаме да седим тук

  • 05 септември 2015 06:55

  • 3565
  • 3
Зарязаните край Голямо Бучино имигранти: Отиваме в Германия, не искаме да седим тук
© gettyimages

Трафиканти изхвърлиха група от 39 бежанци, сред които 14 жени и 5 деца, до втория тунел на магистрала “Люлин” в района на пернишкото село Голямо Бучино и избягаха.

Бегълците били натоварени в леки коли в София и трябвало да бъдат откарани към границата със Сърбия. Шофьорите мулета обаче се стреснали и зарязали хората на полето в четвъртък привечер. Имигрантите, които се представили за сирийци, изпаднали в шок, когато ги заставили да слязат от колите. Жените и децата плачели, мъжете проклинали, разказаха свидетели на драмата. Един от шофьорите, който в същия момент преминавал по пътя между Мало и Голямо Бучино, забелязал какво става и незабавно извикал полицията. “Много малко от тях говореха на развален английски. Единственото, което обясниха, е че искат да отидат в Германия. Качени са по колите от столицата и предполагам, че е трябвало да стигнат до Трън, а оттам да ги прехвърлят през границата”, заяви вчера пред “Монитор” шефът на пернишката полиция Валентин Бучински. Той сподели още, че незабавно били извикани лекари, както и представители на Червения кръст, които донесли храна и минерална вода на бежанците. “Отиваме в Германия, не искаме да седим тук. Германия, Германия”, мълвели едва едва изтощените хора пред униформените, пише в. Монитор.

Цялата група сирийци били откарани в полицията в миньорския град за проверка на документите. Оказало се, че всички са влезли нелегално у нас и нямали документи, но са минали интервютата за хуманитарен статут. Вместо да си изчакат заповедите за напускане на страната, те хукнали сами към браздата. 7 от бежанците са били отведени в Бусманци, а останалите върнати в лагера в Харманли. Повечето се оказали цели семейства. “Бяха много притеснени. Носеха пари в себе си, но стана ясно, че са заплатили за превоза. Не искаха да кажат обаче на кого и колко, бяха много изплашени”, коментираха ченгета.

Междувременно стана ясно, че трима от българите, задържани заради съмнение за участие в канал за бежанци, в който загинаха 71 мигранти, натъпкани в камион, ще бъдат разследвани и у нас. Спе­циа­ли­зираната прокуратура образува вчера наказателно производство срещу Методи Георгиев, Цветан Цветанов и Касим Хасан Салех. Делото е образувано след съвместна работа с австрийската прокуратура и полиция. У нас мъжете са обвинени за участие в нелегалния канал за трафик на хора, казаха от специализираната прокуратура. Срещу задържаните се води дело в Австрия. Някои от тях са действали като организатори на канала, а други като шофьори на използваните товарни автомобили.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3565 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
بولغار بوقلوك БУЛГАР БОКЛУК

2015.09.07 | 19:31

1
ХЕМ ВЗИМАТ ПАРИ ОТ ХОРАТА ,ХЕМ ГИ ЗАРЯЗВАТ НА ПЪТЯ ! ЕДИН ХУБАВ АРАБСКИ БОЙ ВИ ТРЯБВА НА ВАС - МРЪСНИ Г.ЯВУРИ !

2015.09.07 | 23:42

3
А ве тъпанар. Гявури пък тичате при тях. Защо не си седите при правоверните от ИД? Тъпа свиня си ти. Във всички народи има бандити. Защо обиждаш всички българи. Ти не си по далеч от лайнарите които вършат тези гадости. Тъпанар.
haha

2015.09.07 | 19:31

2
Davaite tragvaite i ne se vrashtaite!

Добави коментар

Водещи новини