БСП, ако искат, да отида с една пушка и аз да пазя границата, обяви Борисов

  • 04 септември 2015 19:13

  • 8624
  • 341
БСП, ако искат, да отида с една пушка и аз да пазя границата, обяви Борисов
© Булфото (архив)

България се справя адекватно с бежанската вълна, която е проблем за цяла Европа. Това коментира в Габрово премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

По повод декларацията на БСП Борисов лично да координира проблема с бежанците у нас, той се пошегува: "Може би следващото предложение ще бъде да махна министрите и гранична полиция и да отида на границата с една пушка и да ги пазя. Полагаме огромни усилия, но живеем във време, в което такова преселение, такъв ужасен свят не е имало сигурно от векове и това всички го виждате".

Според него атаките срещу управляващите са свързани с предстоящите избори.
"Те са опозиция, идват избори, сега този месец малко ще е по-гадно, всеки ще се прави на най-голямата партия. И понеже кой да ударят, за да ги забележат, трябва да кажат нещо срещу ГЕРБ", анализира премиерът, цитиран от "24 часа".

Който иска да отива на предсрочни избори, отсече Борисов в отговор на изявления на Найден Зеленогорски от РБ, че трябва да се върви към предсрочен парламентарен вот.
"Ако не управляваме, ако не сме на власт, е ясно какво стана - събориха КТБ, над 3.7 милиона отидоха да погасят вземанията на вложителите. Дефицитът отиде на 3.8, а сега всичко работи. Всичко се случва. И аз бях много нервен, когато искаха да променят плоския данък с прогресивен и за малко да мине. Или когато не влязоха в залата, за да ни подкрепят закона за предварителните отчуждения, за да могат да вървят европейските фондове, но това е. Когато си в една по-сложна коалиция, трябва повече търпение, повече толерантност и повече разум", обясни Борисов.

Той отказа да коментира какъв резултат би бил успех за ГЕРБ на местните избори.
"Много ми е хубаво като видя магистрали, ето Габрово предишния път имаше едно кръстовище в центъра, страшно грозно. Сега като минеш и видиш това кръгово - прекрасно, цветя, градинки, направено хубаво. Просто пред очите ми се променят градовете, навсякъде където отида. Това ми е приятно и това искам да виждам. Това е успех. Който е добър кмет, няма значение от коя партия е", каза Борисов.

Той даде пример с кмета на Габрово, който от БСП искали да съсипят, а сегашното правителство дало на кмета на Враца един милиард, за да довърши проект.
"Не само че не ги натискам, не ги тормозя, пари им давам да могат да си оправят някоя и друга бакия, за да влязат на изборите по-успешно", каза премиерът.

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник и министърът на околната среда и водите Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва бяха в Габрово на официална церемония по откриването на обектите, изградени и реконструирани по проекта за интегрирания воден цикъл на града.

Водният проект е първата мащабна инвестиция на общината за ефективно и интегрирано управление на ресурсите в сектора за водите, реализирана с финансовата подкрепа на Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет чрез оперативната програма "Околна среда" /2007-2013/.

Сега, когато Габрово има изградена инфраструктура за водоснабдяване и канализация, чиста питейна вода, чисти води на река Янтра, както и новоасфалтирани улици, смятам, че хората ще оценят това. Те ще разберат, че постигнатото е пример за дясно и прагматично управление, каза премиерът Борисов.

Вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник наблегна на факта, че извън километрите положени тръби и милионите левове габровци заслужават благодарност, защото са издържали тежкото предизвикателство да вървят три години по улици със 120 километра изкопи. По думите на Дончев всичко построено остава за хората като национален капитал.

Министър Василева посочи, цитирана от БТА, че този проект е символ на доброто партньорство между местната и държавната власт, както и на партньорството на държавата с европейските институции. Тя увери, че и през новия програмен период ще се работи също така упорито за обезпечаване на населените места с важната базисна екологична инфраструктура.

Инвестицията от 87,8 милиона лева е реализирана за три години. В периода 2012-2015 година са били изградени 120 километра водопреносни мрежи в 16 градски квартали, ремонтирани са били пет помпени станции, а пречиствателните станции за питейни и за отпадъчни води са били изцяло обновени.

Последвайте канала на

8624 341

Свързани новини

Коментари 341

Добави коментар

2015.09.08 | 20:45

341
Господарят на ТИКВАТА САЩ ,искат слаба , васална , ислямизирана Европа !Насочват бежанците в Европа вместо към богатите саудити , Катар , Оман , Кувейт , емирствата ! ГАДОВЕ !

2015.09.08 | 20:45

340
БЪЛГАРИЯ агонизира в ужасна катастрофа ! Кой е виновния ? Който е ЛЪЖЕЦ , КРАДЕЦ , МУТРА , ПРЕДАТЕЛ , ТЪПАНАР , ПРОСТАК , СТРАХЛИВЕЦ , ЧАЛГАДЖИЯ , БИВШ КОМУНИСТ , АГЕНТ БУДА , ТЮФЛЕК , РАПОН , ТИКВА , МИНЕТЧИЯ , ПЕДЕРАСТ , ВИНЕТУ , ПРОДАЖНИК ГЪЛТАЧ на ЦИГАНСКО - ТУРСКА СПЕРМА ! Познайте от 1 път кой е тоя пезевенк ! ВОЛЕН на ВЛАСТ !
БАТКО ЛЮБО-- дърт хюм от Бургас

2015.09.08 | 20:44

339
Болшевишката курветина и рубладжийска минетчийка иска да отиде на границата , за да може да лапа рязания на бежанците -- разбра , че падат много евра !
болшевишка чалга

2015.09.08 | 20:44

338
................. Рубладжийски гьотверен за границата се стяга , мята рязания на рамо ..................... !!

2015.09.08 | 20:44

337
Дайте му я , бе ! Дайте му тая пуста пушка на Тикварина Бейоглу Сюнетчийски , че белким се гръмне и да ни отърве от един предател , крадец и лъжец ! Може пък да ни излезе късмета .

2015.09.08 | 20:44

336
Кога ще се качва на Фалкона пак ! Бахти кутсуза сме това българите ! Едно падане като хората не стана !
гошо

2015.09.08 | 20:43

335
Тоя "полага огромни услилия" та чак офшорните му фирми ще се пръснат по шевовете от прибраното.

2015.09.08 | 13:44

334
АТАКА ! ПОБЕДА ! АТАКА ! ПОБЕДА ! ВОЛЕН ПРЕМИЕР ! ДОЛУ СВИНЕТЕ от ГЕРБ ! ТИКВАТА ПРИ БИРАТА ! НЕЗАБАВНО ! ЧАКАТ ГО !

2015.09.08 | 13:43

333
Дайте му пушка на Тикварина , че белким се гръмне и да ни отърве от един предател , крадец и лъжец !
1345

2015.09.08 | 10:33

332
На Бат ви Бойко,утре ако не му стане,пак ще обвини комунягите,макар,че и той е такъв-на нашата крива ракета,все космоса и пречи.

Добави коментар

Водещи новини