11 неща, които умните хора не казват

  • 04 септември 2015 18:21

  • 3585
  • 1
11 неща, които умните хора не казват
©

Има някои неща, които просто никога не би трябвало да казвате на работното си място. Тези фрази носят специална сила и имат необичайната способност да правят така, че да изглеждате зле, дори и когато думите са верни. Най-лошото от всичко е, че няма връщане назад, веднъж след като са се отронили от езика ви.

Тук не става въпрос за казани неволно неща, нецензурни вицове или политически некоректни гафове. Това не са единствените неща, които могат да ви злепоставят, пише Forbes.

Често едва доловимите забележки, които ни обрисуват като некомпетентни и неуверени, нанасят най-големи поражения. Независимо колко талантливи сте или какво сте постигнали, има определени фрази, които на момента променят начина, по който хората гледат на вас и могат завинаги да ви поставят в лоша светлина.

Тези фрази са толкова заредени с негативни предположения, че съсипват кариери. Колко от тези убийци на кариери сте чували в офиса напоследък?

1. “Не е честно.”

Всички знаят, че животът не е честен. Като казвате, че не е честно, това предполага, че очаквате животът да е честен, което ви кара да изглеждате като незрели и наивни. Ако не искате да се злепоставяте, трябва да се придържате към фактите, да останете конструктивни и да не намесвате вашата интерпретация на нещата.

Прочети повече ТУК

Последвайте канала на

Novini.bg
3585 1

Коментари 1

Добави коментар

2015.09.05 | 03:06

1
Пак клишета.

Добави коментар

Водещи новини