Голям успех постигнаха художниците от плевенската школа "Колорит" на конкурс в Португалия

  • 04 септември 2015 16:39

  • 1338
  • 0
Голям успех постигнаха художниците от плевенската школа "Колорит" на конкурс в Португалия
© Getty Images/Guliver

Голям успех постигнаха децата художници от школа "Колорит" от Плевен на международния конкурс "Евора 2015" в Португалия. Те спечелиха специалната награда, два златни, пет сребърни медала и тринадесет почетни награди. Това съобщи ръководителят на школата, художникът Майя Ананиева, цитиран от БТА.

По думите й това е истински триумф на българската художествена школа в престижно международно състезание. Специалната награда дава право дете от Плевен да представи България на 16-тата Международна среща на младежкото изкуство "Евора 2015", която ще се състои от 5 до 12 октомври в Португалия. Това ще бъде Елена Чифлигарска /16г./, каза Ананиева. В индивидуалното класиране на конкурса най-високото отличие - Златен медал, е присъден на Йордан Гъдулков /7г./ и на Апостол Савов /17г./. Сребърни медалисти са Алек Лишковски /7г./,Инна Чулева /9г./,Ния Копчева /11г./, Хрисимира Драганова /11г./ и Елена Чифлигарска /16г./.

Темата на конкурса тази година е била "Море и подводен свят". Плевен се е представил с колекция на "Колорит" от изящни творби, изпълнени в различни живописни техники и материали.

Последвайте канала на

1338 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини