Миков: Кандидатите на БСП за кметове да питат гражданите за даването на държавни пари и за частните

  • 04 септември 2015 16:30

  • 1458
  • 1
Миков: Кандидатите на БСП за кметове да питат гражданите за даването на държавни пари и за частните
© Булфото (архив)

Кандидатите на БСП за кметове и общински съветници да питат гражданите "за" ли са оскъдният държавен бюджет да се разходва и за частните училища.

Това призова председателят на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно в началото на днешното заседание на Националния съвет, на което ще бъде обсъдена подготовката за предстоящите местни избори. По думите му повод за апела е приетият тази седмица скандален текст за финансирането на частното образование с пари от държавния бюджет. Миков цитира статистика, според която 50 процента от първокласниците са от семейства, които живеят в границите на бедността в България. Според него в някои региони този процент ще бъде 70-80 процента. Миков посочи, че по време на предизборната кампания БСП е длъжна да представи пред гражданите по населени места и общини последиците от провежданата дясна политика.

Лидерът на БСП констатира, че есенният политически сезон е очертал и един процес в управляващата четворна коалиция, свързан с разграничаване от управленски решения. Типичен е случаят по антикорупционния закон, отбеляза той. Нашата позиция беше последователна, гласуването ни в зала беше единно, заяви Миков. По думите му това решение има единствено "имитационен характер за пред Брюксел" и в същото време създава сериозни предпоставки за политически натиск и политическа корупция.

Последвайте канала на

БТА
1458 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Саси

2015.09.09 | 10:00

1
Зад миловидното личице на Фандъкова се крие мафиот и човек, който грам не разбира от публично управление. Не го твърдя аз, а резултатите, които е показала за времето, в което беше кмет.

Добави коментар

Водещи новини