''Човекът на Ла Манча'' пристига в НДК

  • 04 септември 2015 15:21

  • 881
  • 0
''Човекът на Ла Манча'' пристига в НДК
©

Орлин Горанов и Мариан Бачев ще се превъплътят в ролите на Дон Кихот и Санчо Панса в бродуейския мюзикъл “Човекът от Ла Манча”, който ще бъде поставен на 17 октомври (събота) от 19:00 ч. в зала 1 на Националния дворец на културата (НДК).

Историята на Дон Кихот оживява в премиерното издание на мюзикъла на Пловдивска опера. Зрителите ще се насладят на играта и на гостуващите актьори Елена Атанасова и Кръстю Кръстев от Драматичния театър в Пловдив. Останалите роли са поверени на солисти на Държавна опера - Пловдив и на гостуващите актьори Елена Атанасова и Кръстю Кръстев от Драматичния театър в Пловдив.

Бродуейският хит “Човекът от Ла Манча” от Дейл Васерман, Мич Лей и Джо Дариън е отличен с 10 награди “Тони”, известни и като театралните “Оскар”-и, включително в категориите “Най-добра музика” и “Най-добър мюзикъл”.

Екипът включва: художниците Иван Токаджиев и Петър Митев, хореографа Боряна Сечанова, режисьорите Евгени Господинов и Борис Панкин. Диригент е Константин Добройков.

ПОВЕЧЕ ЗА СЮЖЕТА

Севиля, Испания. Краят на XVI век. Дон Мигел де Сервантес и неговият прислужник Санчо са хвърлени в тъмница по заповед на Светата Инквизиция. Те са обвинени в престъпления срещу Църквата и ще бъдат разпитани, а евентуално и съдени. В затвора попадат на Съда на затворниците. Тези убийци, крадци, изнасилвачи, измамници, проститутки и техният тартор Губернатора се забавляват като “съдят” всеки нов затворник. Разбира се, всеки се признава за “виновен” и му се отнема всичко, което може да се ограби от него. Сервантес обаче, има нещо толкова скъпоценно, колкото живота му – ръкописа на един от най-великите романи за всички времена – “Знаменитият идалго Дон Кихот де Ла Манча”. Пред опасността да му бъде отнет, Сервантес измисля необичаен, дързък и блестящ ход – пожелава да се защитава, като изиграе комедийно представление по романа си за невероятно смешните приключения на лудия рицар Дон Кихот и верния му оръженосец Санчо Панса.
 

Последвайте канала на

881 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини