Кристалина Георгиева: Проблемът с бежанците е много сериозен, всички трябва да работим заедно

  • 04 септември 2015 15:14

  • 1882
  • 4
Кристалина Георгиева: Проблемът с бежанците е много сериозен, всички трябва да работим заедно
© Булфото (архив)

Проблемът с бежанците е много сериозен и той изисква да работим всички заедно, защото нито една страна не може да се справи сама с него.

Това каза пред журналисти в Пловдивското село Старосел еврокомисарят Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, цитирана от БТА. По думите й всеки ден 40 000 души напускат принудително домовете си най-вече заради война. В тази връзка Георгиева уточни, че в комисията работят по четири аспекта, като на първо място е оказване на помощ на страните, които имат най-много бежанци, като се търси солидарност между държавите членки на ЕС.

Трябва да сме по-успешни в това да отделяме бежанците от икономическите имигранти, като създадем по-добра организация за хората, които наистина бягат от война, коментира еврокомисарят. Тя посочи още, че е необходима добра координация между службите в ЕС в борбата срещу трафикантите на хора с цел да се избегне допускането на нежелателно присъствие. Най-важното според нея обаче е да се работи така, че по-малко хора да бягат от домовете си, а това по думите на Георгиева може да се постигне като се предостави помощ на страните близки до проблемните държави и хората им да не се налага да бягат надалеч.

Много е важно да помагаме на хората там където са и на страните където са - в Африка и Близкия изток, твърди Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование. Тя определи бежанската вълна като "бавно движещо се цунами" и добави, че ако искаме да го спрем трябва да работим в посока да спрем конфликтите, да помагаме на хората да останат близо до домовете си. Всички тези аспекти имат финансово измерение и трябва да търсим начин да концентрираме парите там, където ефектът може да бъде най-голям, добави еврокомисар Георгиева. Тя бе в Старосел по повод обявяването на гроздобера в региона.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1882 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Да ти напомним Сталинке

2015.09.06 | 17:24

4
Вчера ни убеждаваше, че те ще ни оправят демографския проблем, а днес запя друга песен. Лицемерни продажни боклуци слуги на дявола.

2015.09.06 | 17:24

3
Тая ще се съгласи и бедна България да дава пари на тези подивели на запад цигани.Да извади от спестените си и да ги раздаде.
знайко

2015.09.06 | 17:24

2
Тоя парцал,какво работи,че не се сещам или сере лайна три цола.
misho

2015.09.06 | 08:09

1
mrasen izrod na snimkata!!! za neq balagrite sme nishto >>>> vajni sa siriici cigani i koi li ne bokluk!!!!

Добави коментар

Водещи новини