И сервизите с ''Гражданска отговорност''

  • 04 септември 2015 14:36

  • 2662
  • 2
И сервизите с ''Гражданска отговорност''
© Булфото

Автосервизите ще трябва да имат сключена Гражданска отговорност за всяка кола, която ремонтират. Тази застраховка ще покрива щети, в случай че ремонтът е бил калпав и е станал причина за възникване на нова щета, включително пътен инцидент.

Щетата, която въпросната полица трябва да може да покрие, е минимум 5 млн. лв. на година. Нововъведението е записано в чисто новия Кодекс на застраховането, който беше внесен в парламента тази седмица и предстои да бъде гледан до го края на месеца в комисия, съобщава в. "Телеграф". Въпросните застраховки ще важат единствено за доверени сервизи, имащи договори със застрахователите.

Според текстовете въпросната задължителна застраховка на автосервизите ще трябва да има предварително договорена минимална граница на щетите, които може да покрива. Тя обаче се оказва доста висока. Става въпрос за минимум 1 млн. лв за всеки отделен случай на ремонтирана кола и поне 5 млн. лв. за всички коли, ремонтирани в рамките на една застрахователна година. Плащането на тази нова застраховка обаче е разход, който със сигурност ще се отрази на цената на ремонта. Засега не е ясно каква ще е премията по застраховката,  но дори и при 1% от обезщетението тя ще достига 50 000 лв годишно.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
2662 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.03.31 | 10:31

2
още и институти и презастрахователи и маймуни на клончето със застраховките , горките Държавници , много ги е страх Народа да започне да води по-добър живот , и все са заети да ;мислят; как по- добре да го ограбят , за да бъде ; мотивиран; да се съобразява с иди..отските Им изисквания и претенции
Intel® Core™ i5-4670K

2016.03.31 | 10:31

1
Тиквите със сигурност ще бъдат жестоко наказани от народа!

Добави коментар

Водещи новини