Москов притеснен от решението на здравната комисия

  • 04 септември 2015 14:18

  • 2865
  • 3
Москов притеснен от решението на здравната комисия
© Булфото

Сливането на спешните центрове в София област и София град допълнително ще даде възможност на хората от София – област да могат ползват по-бърза и по-качествена спешна помощ. За работещите там също е добре, защото техните заплати ще бъдат увеличени.

Така коментира пред журналисти в парламента здравният министър д-р Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва, цитиран от Фокус.

Москов изтъкна, че заместникът му д-р Ваньо Шарков е обиколил и обяснил всичко на работещите във филиалите и според него положението е спокойно.

„Грозно е да спекулираш със здравето на хората или нещото, което най-много ги боли – възможността при спешен случай да има адекватна реакция и да се спаси техният или този на някой близък живота”, подчерта д-р Москов.

Във връзка с приетия на второ четене внесен от него Закон за лечебните заведения в ресорната парламентарна комисия д-р Москов призна, че не е изцяло във вида, който е предложил.
„Притесняваме, че текстовете, които гарантират това, че НЗОК ще финансира само тези лечебни заведения, които осигуряват на всеки български пациент комплексност на лечението, не взимане на пари за конкретен фрагмент, отпадна”, поясни здравният мистър и добави, че за него това е остро философско разминаване с това, в което трябва да се превърне българското здравеопазване.

„Касата трябва да се върне отново към основната си функция – от наше име на пациентите да може да изисква от системата определени правила: комплексност, качество, достъпност, а не да продължава да бъде финансираща бизнес плановете на определени мениджърски ръководства на болниците”, уточни д-р Москов и увери, че категорично няма да приеме да се гласува в пленарна зала.

Последвайте канала на

2865 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Рони

2015.09.05 | 11:37

3
Здравната реформа на Москов буди огромно притеснение! Такава некомпетентност от къде се взе?! Да си подава оставката!
VAN

2015.09.05 | 11:37

2
MOSKOV NE VLADEE NERVITE SI
turzin

2015.09.04 | 15:14

1
kur za pazavrata boiko fes

Добави коментар

Водещи новини