Погребват 3-годишния Айлян Курди в сирийския град Кобане

  • 04 септември 2015 12:32

  • 3179
  • 3
Погребват 3-годишния Айлян Курди в сирийския град Кобане
© gettyimages

Ковчегът на малкия Айлян Курди, чието телце тази седмица бе открито на брега край турския курорт Бодрум, бе транспортиран в родния му сирийски кюрдски град Кобане, където Айлян ще бъде погребан заедно с братчето си и майка си, предадоха световните агенции.

Тригодишният Айлян бе сред дванайсетимата предполагаеми сирийски бежанци, които загинаха тази седмица в опит да достигнат гръцкия остров Кос. Снимките на тригодишното удавено дете взривиха социалните мрежи в Турция и ужасиха света. Ковчезите с телата на Айлян, братчето му Галип и тяхната 27-годишна майка, тази нощ бяха транспортирани със самолет от егейския окръг Мугла в Истанбул, а след това в югоизточния окръг Шанлъурфа, информираха турски вестници.

От граничния турски град Суруч (окръг Шанлъурфа) тази сутрин потегли конвой от коли с ковчезите на тримата към град Кобане, Северна Сирия. Абдуллах Курди, бащата на двете деца, който е единственият оцелял от семейството при злополучното пътуване, пристигна в Кобане с конвоя. Турски депутати съпровождат Абдуллах Курди, информира АП. Айлян, неговото братче и майка им ще бъдат погребани по традиционен начин в сирийския кюрдски град Кобане, съобщи местен официален представител.

Последвайте канала на

БТА
3179 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гост

2015.09.17 | 16:00

3
А с какво да ни знимават с изроди като теб ли ???, щом осъждаш човешката трагедия за диващина, един ден и с теб ще се отнесът по същия начин. всичко се връща в този живот .......Бог да ти е на помощ.

2015.09.17 | 16:00

2
STAVA VAPROS ZA TCHOVESHKI ZIVOT,OLIGOFREN SDUHAN,TVOITE RAZSAZDENIA TE PRAVIAT PO-IZOSTANAL OT TIAH.

2015.09.17 | 16:00

1
Стига сте ни занимавали с тия диваци, живеещи в 15 век.

Добави коментар

Водещи новини