Фандъкова: Най-важните политики за всички кметове са зелените политики

  • 04 септември 2015 11:53

  • 879
  • 0
Фандъкова: Най-важните политики за всички кметове са зелените политики
© Булфото

Столична община ще получи безвъзмездно финансиране по 2 договора за енергийна ефективност на обща стойност около 1,5 млн. лева в 14 общински сгради, каза кметът на Столична община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време на церемония по връчване на договорите по програма "Енергийна ефективност и възобновяема енергия".

"Най-важните политики за всички кметове са зелените политики. За нас като най-голямата община зелените политики са водещи във всички сектори както в „Транспорт”, „Управление на отпадъците”, така и в „Строителството” и „Образованието”. Бенефициент сме по два договора", заяви Фандъкова. По думите й, програмата позволява на общината да продължи последователните усилия за мерки в енергийната ефективност в общински сгради и образователни институции. Тя обясни, че чрез единия проект ще се замени скъпото и неефективно гориво в общински сгради с енергийни трески или пелети, което ще позволи намаляване на вредните емисии с 4 хил. тона годишно.

"Приемаме тези пари с благодарност, но те са изработени след тежка подготовка по проектите. Поздравявам всички кметове и екипите, работили за одобрението на тези проекти. От тук нататък следва тежката работа по реализацията на тези проекти", каза още Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Последвайте канала на

Десислава Станева
879 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини