Инспектори откриха 100 литра алкохол в кофа за боклук в Слънчев бряг

  • 04 септември 2015 09:54

  • 1859
  • 0
Инспектори откриха 100 литра алкохол в кофа за боклук в Слънчев бряг
©

Инспектори на Комисията за защита на потребителите се натъкнаха на незаконен алкохол, скрит в контейнер за смет в заведение за хранене в Слънчев бряг. Въпреки това заведението не може да бъде затворено, заяви Константин Арабаджиев от Комисията за защита на потребителите.

Той поясни, че принудителната мярка „временно затваряне на туристическия обект“ може да се налага, когато липсва категоризация на обекта и не е започната процедура по издаването на такова удостоверение, съобщава „Флагман.бг”.

Питието със съмнително качество и неясен произход е било скрито умело в пластмасов контейнер за смет, скътан в задния двор на заведение. Преди да стигнат до алкохола инспекторите на Комисията за защита на потребителите са направили проверка на бара. Те забелязали пълни, но разпечатани бутилки с водка, което веднага породило съмнения.

„Помолихме за съдействие колеги от Икономическа полиция и с тяхна помощ е открит контейнера, който е чисто нов. В него са поставени пластмасови бутилки. Капачките са с инициали за наименованието на напитката“, обяснява Светла Пейчева, която е старши инспектор в Районната дирекция на Комисията за защита на потребителите в Бургас. Инспекторите на КЗП заедно с митнически служители, изнесли цялото количество алкохол.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1859 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини