В. Ню Йорк Таймс: Каналджиите печелят повече от наркодилърите

  • 04 септември 2015 09:37

  • 1646
  • 1
В. Ню Йорк Таймс: Каналджиите печелят повече от наркодилърите
© gettyimages

Германия настоява пред Европа за разпределяне на бежанците, пише "Гардиън".

Вестникът отбелязва, че германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се е на път да постигне победа в кампанията си да убеди Европа да приеме нов механизъм за разпределяне на бежанците, след като Франция склони за нова квотна система, а Брюксел обяви планове да увеличи повече от четворно броя на хората за разпределяне между страните от Европейския съюз.

Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. предстои да обяви, че Великобритания ще приеме още хиляди сирийски бежанци, пише в. "Дейли телеграф". Изданието посочва, че британският премиер подготвя планове за настаняването на хиляди сирийски бежанци, бягащи от джихадистите от Ислямска държава (ИД). Това ще се приеме като промяна в курса за Камерън, който в сряда обяви, че Великобритания няма да приема "още и още" бежанци. "Дейли телеграф" е научил, че тези планове ще бъдат обявени в идните дни. Вестникът отбелязва също, че в сряда вечерта Камерън и финансовият министър Джордж Озбърн са дали ясно да се разбере, че Обединеното кралство трябва да отговори на кризата с миграцията, като "победи" ИД. Това е ясна индикация, че британското правителство планира въздушни удари в Сирия, посочва изданието.

Нелегалното вкарване на бежанци в Европа е нова разрастваща се индустрия, пише "Вашингтон пост". Вестникът отбелязва, че имигрантският наплив е стимулирал процъфтяващ бизнес, който включва дори използването на чартърни самолети. "Ню Йорк таймс" също помества материал на тази тема. Печалбата от нелегалното вкарване на имигранти в Европа вече се оценява на "милиарди", гласи заглавието на статията, в която се отбелязва, че хиляди хора масово напускат Афганистан и Близкия изток и бизнесът с нелегалното им вкарване в Европейския съюз е изпреварил незаконната търговия с наркотици и оръжие.

Последвайте канала на

БТА
1646 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.09.05 | 11:27

1
amerikanoevropeiski cennosti.

Добави коментар

Водещи новини