Ограничиха подслушването в САЩ

  • 04 септември 2015 07:26

  • 970
  • 2
Ограничиха подслушването в САЩ
© gettyimages

Използването от специалните служби на САЩ на устройства за определяне на местоположението на мобилни телефони ще се ограничи само до случаи, в които за тази цел е получено съдебно разрешение. Това заяви министерството на правосъдието на САЩ в изявление, цитирано от ТАСС.

"Занапред представителите на правоохранителните органи ще са длъжни да получат специално разрешение преди да ползват устройства за засичане на мобилни телефони, като предварително предоставят основания за това", се казва в изявлението. Преди това решение на правосъдното министерство, ведомства като Федералното бюро за разследване и Службата за борба с наркотрафика можеха да ползват такава апаратура без съдебно разрешение и без да дават причини. Отсега такива устройства ще могат да се ползват без съдебно разрешение само при извънредни обстоятелства.

Последвайте канала на

БТА
970 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Иван Георгиев Дуков

2015.10.01 | 11:26

2
В тази държава по - принцип са в повече тези игри но от 4-5 години се намаляват значително, Америка е много по напред от Русия във абсолютно всичко. Поне според мен хората от Америка наистина живеят много по - добър живот от които и да е други народи и са важни за страната си и обичат и милеят за родината си - бедни и богати.

2015.09.04 | 21:11

1
Това е Биг брадър

Добави коментар

Водещи новини