160 задържани при вчерашната акция в столицата, МВР гони каналджиите (снимки)

  • 03 септември 2015 20:48

  • 1908
  • 0
160 задържани при вчерашната акция в столицата, МВР гони каналджиите (снимки)
© МВР

160 души са задържани при вчерашната акция на ДАНС и МВР в столицата. Всички са от Сирия, обяви главният секретар на МВР Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в на откриването на реновирания център за бежанци в новозагорското село Баня.


 

Според него има и доста икономически мигранти от Близкия Изток, на които не следва да бъде предоставен хуманитарен статут.

Повечето от пристигналите у нас бежанци бягат от ужасите на войната и докато трае процедурата за получаване на убежище, е редно да получат адекватно обгрижване, каза главен комисар Костов, цитиран от БНР.

Всички хора минават необходими процедури, интервюта и брифинги и се отсяват такива, които са потенциално опасни. Само на територията на столицата, в рамките на тези множество специализирани операции, от началото на годината са задържани над 4 000 души. Това е един процес, който тече непрекъснато, обясни той.

МВР работи активно по задържане на каналджиите, увери още Костов.

Само от началото на годината има над 260 привлечени, установени извършители на нарушения по текстове от Наказателния кодекс, които се определят като каналджийство. Има и таксиметрови шофьори, има и български граждани, има и продължително пребиваващи на територията на България чужденци, допълни той.

11 000 души са потърсили закрила у нас по законен ред каза от своя страна председателят на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков. Европейската комисия е отпуснала 4 200 000 евро за подпомагането им. Разходите са под контрол.

За ремонта и модернизирането на регистрационно-приемателния център в село Баня са отпуснати 209 000 лева от Европейския бежански фонд с държавно съфинансиране. В него утре пристигат 71 бежанци от Сирия.

Последвайте канала на

1908 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини