Обирджията от Айтос остава в ареста, реши бургаският съд

  • 03 септември 2015 19:46

  • 1462
  • 0
Обирджията от Айтос остава в ареста, реши бургаският съд
© Булфото

Апелативният съд в Бургас остави в ареста Христо Колев, който е обвинен за банковия обир в Айтос, съобщиха от пресцентъра на съда.

Припомняме, същият бе задържан под стража на 17 юли тази година, задето на 19 май обра банков клон в центъра на Айтос. От там той задигна над 55 хиляди лева.

Според повдигнатото обвинение при извършването на грабежа двамата мъже са били въоръжени с огнестрелно оръжие и Колев е заплашил живота на хората, намиращи се в банката, като е произвел изстрел.

Сега Колев моли въззивния съд да бъде изменена мярката му за неотклонение в по-лека. Освен това било под съмнение участието на обвиняемия в престъплението. Адвокатите му посочиха още, че се вземат предвид самопризнанията на Колев пред разследващия орган.

Пред съдия той отрича участие в обира. Освен това самопризнанията на обвиняемия били направени след употреба на наркотици и под натиск.

В съдебната зала днес стана ясно още, че твърденията на родителите на Колев са, че по време на обира той си е бил вкъщи, дори камерите в дома му са го заснели.

Представителят на Апелативната прокуратура-Бургас се противопостави на искането за по-лека мярка, като пледира, че в хода на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, обосноваващи предположението, че именно обвиняемият е един от извършителите.

Деянието, за което е привлечен да отговаря Колев, е тежко умишлено престъпление, извършено с изключителна дързост, и то в светлата част на денонощието. За него законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Определението на Апелативния съд-Бургас не подлежи на обжалване и протест.

Последвайте канала на

1462 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини