Обирджията на банковия клон в Айтос поиска да се яви на детектор на лъжата

  • 03 септември 2015 17:17

  • 1504
  • 0
Обирджията на банковия клон в Айтос поиска да се яви на детектор на лъжата
© gettyimages

Няма никакви доказателства, които да сочат моя клиент като извършител на банковия обир в Айтос. Христо Колев има перфектно алиби за деня, когато е извършен грабежът.

Това каза пред Бургаския апелативен съд единият от адвокатите на обвиняемия за тежкото престъпления в клона на „Уникредит Булбанк” – Христо Колев. Защитникът дори посочи, че неговият клиент е готов да се яви на детектор на лъжата, за да докаже невинността си, съобщи flagman.bg. 22-годишният варненец изплака в сградата на Темида, че е невинен и иска по-лека мярка за неотклонения. „Няма да се укрия и ще съдействам по всякакъв начин на разследването”, промълви Колев.

Неговите адвокати подчертаха, че в деня на обира 22-годишният мъж е бил в родното си село Константиново. Това можело да бъде потвърдено от много свидетели, включително майка му и баща му. Мястото разполагало и с видеонаблюдение, но според защитата записите от камерите не били прегледани от разследващите. Същевременно мобилният му телефон бил засечен от клетка в селото, точно когато бил извършен обирът.

Защитата отново повтори тезата си, че самопризнанията на Колев са манипулирани, тъй като са дадени под въздействието на наркотици и алкохол. Младият мъж описал как двамата с Диян Тодоров извършили престъплението и след това заредили на бензиностанция до Айтос. Самият Тодоров бил разпитан като свидетел и в последствие е освободен.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1504 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини