Рецидивистът, нарязал гумите на 4 патрулки в Стражица, отива на съд

  • 03 септември 2015 14:51

  • 1589
  • 0
Рецидивистът, нарязал гумите на 4 патрулки в Стражица, отива на съд
© Булфото (архив)

Рецидивист, който наряза гумите на 4 патрулки в двора на Районното в Стражица, се изправя на съд за унищожаване и повреждане, съобщава 24 часа.

Районната прокуратура в Горна Оряховица е внесла обвинителен акт срещу 31-годишния Димитър Данев - Митьо Далаверата, а стойността на вандалството е 1420 лева, сочи експертиза. Хулиганската проява бе извършена в нощта срещу 30 юни т.г.. На другата сутрин дежурният излязъл на двора и видял, че и 4-те паркирани там полицейски коли са на джанти. Оцеляла бе само една патрулка, която по същото време била на дежурство. Започна разследване, а само ден по-късно Далаверата бе задържан.

Оказало се, че мъжът решил да си отмъсти на полицаите в родния си град, защото по-рано същия ден бил заловен за пореден път да кара мотоциклет без книжка и пиян. Вечерта той прескочил двуметровата ограда на управлението и нарязал с нож и четирите гуми на всяко от возилата.

Димитър е осъждан многократно за кражби, а набезите му започнали, когато бил едва 13-годишен. Въпреки, че често е засичан да кара, той никога не е имал шофьорска книжка, защото няма завършен 8 клас и сега учи задочно, казаха разследващи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1589 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини