Калфин: Облекчаваме режима за издаване на синя карта заради ИТ бизнеса

  • 03 септември 2015 13:24

  • 2447
  • 4
Калфин: Облекчаваме режима за издаване на синя карта заради ИТ бизнеса
© Булфото (архив)

Работим по закона за трудовата миграция и трудовата мобилност, съобщи  Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, вицепремиер и министър на труда и социалната политика, на пресконференция по повод приоритетите на министерството на труда и социалната политика (МТСП) през новия политически сезон, предаде Агенция „Фокус”.

„Ще облекчим режима за издаване на синя карта. Това е искането на ИТ бизнеса. Облекчаваме процедурите и така наречения пазарен тест се премахва. В следващите дни ще внесем предложение в Министерския съвет, с което в отделни сектори ще облекчим при строги условия наемането на чужди граждани”, обясни Калфин.

По думите му по този начин ще се облекчи трудовата миграция. „ Периодично се прави анализ за нуждите на пазара на труда. Идеята ми е в този анализ да включим активно работодателите и синдикатите. На регионално равнище те ще имат възможността да казват какви са им потребностите, какво очакват, какви хора са им необходими”, обясни министърът на труда и социалната политика.

Последвайте канала на

2447 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Кумунистическа простотия

2015.09.12 | 01:27

4
Видяла жабата ,че коват вола и тя вирнала краката
БГ програмист

2015.09.04 | 09:51

3
Браво господин Калфин истински социален министър!!! С приемането на синята карта не разбрах как ще помогнете на заетоста в България? След като позволите индийци и пакистанци да залеят нашия пазар със сигурност ще забиете последен пирон в ковчега на така и иначе постоянно двоумящия се БГ програмист(дали да остане в България, където не останаха интелигентни и истински образовани хора или да отиде в Западна Европа, където и без това му предлагат в пъти по-добри условия и заплата). Може би един ден БГ управляващите ще успеят да покажат,че имат топки и че от тях зависи нещо, и ще се опълчат на олигархията(бизнеса). Този ден все още го чакаме. Като говоря за бизнеса в ИТ сектора има изключения, но всеки бизнес е един и същ. Всеки иска да продава стоката или услугата си на европейски цени в развитите страни, но да плаща 3-4 пъти по-ниски разходи(заплати). Бизнеса не иска да създава кадри, не иска да субсидира училища и университети , иска да ги вземе от вън за без пари, така и конкуренцията за кадри тук ще падне с което и заплатите. Покажете един път ,че родолюбци управляват, Опълчете се! Нека да видим какво ще направи бизнеса, който все плаши , че щял да си ходи. Къде? Като никъде няма да имат по ниски разходи и данъци, Къде? Нали все давате за пример , как било в Европа. Защо в Западна Европа не издават така лесно сини карти? Но и ние сме си виновни, защото само мълчим и ги оставяме да се гаврят с нас! Докато народа не почне да си търси правата и да се държи като европеец, винаги ще си остане в комунизма!
Демирева

2015.09.04 | 01:31

2
НЕ МИ СЕ ПРАВИ НА РАБОТЕН.ДАВАЙ МИ ПЕНСИЯ ИЛИ СИ ХОДИ.
просто гений

2015.09.04 | 01:31

1
айде днеска дневни утре нощни трудови договори до пълното преминаване на денонощни

Добави коментар

Водещи новини