Унгария: Имигрантите са германски проблем (галерия)

  • 03 септември 2015 12:27

  • 3604
  • 9
Унгария: Имигрантите са германски проблем (галерия)
© gettyimages

Проблемът с имигрантите не е европейски, а германски, каза унгарският премиер Виктор Орбан, предаде Би Би Си.

Днес министър-председателят на централноевропейската държава се срещна с ръководителя на Европейския парламент – Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден. Лидерът на правителството в Будапеща заяви: Никой от бежанците не иска да остане в Унгария, Естония или в Словакия. Всички желаят да отидат в Германия. Ние се страхуваме. Цяла Европа е в паника, а никой в Брюксел не си върши работата за разрешаването на кризисната ситуация. Не ни критикувайте, че не си изпълняваме задълженията.

Шулц от своя страна заяви, че някои страни проявяват егоизъм. "Унгария трябва да подходи към кризата като изхожда от европейските ценности. Будапеща не трябва да бъде тесногръда. Всички ние трябва да намерим изход от заплетената ситуация", каза германският политик.

Ситуацията бе коментирана и от председателя на Съвета на ЕС. Доналд Туск в социални мрежи посочи, че сред 28-те е настъпило разделение. "Някои държави си мислят, че ще могат да задържат бежанците с ограда", написа полският дипломат.

Будапеща днес реши да отвори източната гара "Келети", на която стотици имигранти стояха блокирани в продължение на две денонощия. Хората се втурнаха към влаковете, които тръгнаха към границата с Австрия.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3604 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2015.09.04 | 22:18

2
Защо всички говорят за това какво да правим бежанците, къде да ги настаним, как да пазим границите от тях... Защо някой не помисли, че трябва да няма бежанци т.е. да се помогне на Сирия и да няма нужда хората от там да оставят домовете си и да бягат. Ако трябва ЕС и ООН да завладеят Сирия, да направят собствен ред в нея и животът там да стане нормален, но такова нещо като завладяване на друга държава, макар и тя да има нужда от това, не може да мине през умовете на съвременните лидери, те са прекалени хуманисти, само дето виждат до носовете си и не виждат че тези бежанци страдат...
Защото Путин не ги е емнал още, затова!

2015.09.12 | 10:28

9
Целта е тази: Европа да се ислямизира! И "великите" сили я налагат и няма да спрат, нямат интерес от обратното! А ти искаш да помогнат на разрушение вече държави? Искаш, ама НЯма! Нашите държави ще бъдат разрушени.

2015.09.12 | 10:26

6
Защо Орбан не е премиер на България...

2015.09.12 | 10:27

8
Имаме си ВОЛЕН СИДЕРОВ ! За него да гласуваме !
Ей затова:

2015.09.12 | 10:26

7
Америка е против ние да имаме нормален ( и да не е бандит педофил) и кадърен за министър председател!
додо

2015.09.12 | 10:26

5
Какви са тези бежанци -голяма част са млади ,зрави мъже Каква работа имат те в Европа??Да се бият за правата и живота си в държавите си и да ги устроят като им харесва.

2015.09.12 | 10:25

3
Сметнете тези стотици хиляди,повечето от който млади и семейства с по 3-4 деца,като се установят и започнат да се размножават какво ще стане след 20-30 години!Буммм.... Христянска Европа няма да я има!Нато и Сащ да не се правят на луди!Световните сили могат за 1-2 седмици да се справят с проблема!Приемането им ще насърчава целия близък Изток и Африка да се запъти на сам!Европейските държави си имат капацитет!Дали държавите от близкия Изток щяха да приемат масова имиграция на христяни...надали

2015.09.12 | 10:26

4
Държавите от близкия Изток ще приемат християни САМО СЛЕД КАТО ПРИЕМАТ ИСЛЯМА или съответно ятагана.
Стр.

2015.09.04 | 22:04

1
...... а какъв х'....й търсиха в държавите им ??? .... да раздават демокрация или за петрола им ...///???

Добави коментар

Водещи новини