Враца се присъедини към кампанията "Седни и прочети"

  • 03 септември 2015 12:27

  • 1126
  • 0
Враца се присъедини към кампанията "Седни и прочети"
© Булфото (архив)

Библиотека на открито отвори символично врата днес във Враца по инициатива на Ученическия общински съвет и читателски клуб "Между редовете". Началото бе дадено от председателите на ученическия съвет - Николай Николов, и на читателския клуб - Михаил Митев, съобщава БТА.

Инициативата е част от кампанията "Седни и прочети" в страната за насърчаване на четенето сред различни възрасти и се осъществява със съдействието на община Враца.

Всеки желаещ да почете на открито може да вземе книга и да остави друга от лавиците на библиотеката, разположени на три места в центъра на града - пред изнесения офис на Ученическия съвет, пред кафе-сладкарница "Тракийска принцеса" и на ул. "Търговска". Сред първите подкрепили инициативата на младите хора бяха кметът на Враца Николай Иванов, който остави в библиотеката "Патриархат" от Георги Мишев и "Младите лъвове" от Ъруин Шоу, и директорът на Регионалната библиотека "Христо Ботев" Силвия Врачовска. Тя обеща институцията да популяризира инициативата и подари библиотечни издания за природната забележителност "Божия мост", манастира "Св. Иван Пусти" и за почетните граждани на Враца.

Последвайте канала на

1126 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини