Пожарникарите в Добричка област започнаха дарителска кампания в подкрепа на деца за новата учебна го

  • 03 септември 2015 09:35

  • 1034
  • 0
Пожарникарите в Добричка област започнаха дарителска кампания в подкрепа на деца за новата учебна го
© Булфото (архив)

Пожарникарите в Добричка област започнаха дарителска кампания а новата учебна година в подкрепа на децата на загинали техни колеги, съобщиха от Областната дирекция на МВР, цитирани от БТА. Инициативата е част от проявите в Седмицата на пожарната безопасност в дните от 7 до 14 септември и професионалния празник на пожарникарите.

Огнеборците ще отдадат почит и ще положат венец на гроба на старши пожарникар Тодор Енчев в Шабла, загинал при потушаването на пожар в рибарското селище "Кария" през 2006 година. В храма "Свети Хараламбий" в морския град ще бъде отслужена литургия за здравето на всички огнеборци.

През седмицата ще има Дни на отворените врати в районните служби "Пожарна безопасност и защита на населението", информират от Областната дирекция на МВР. Пожарникарите в Шабла ще посрещнат деца от детските градини, които ще се включат в забавни състезания. В Тервел ще има демонстрация на противопожарна техника и на защитни облекла на огнеборците. Деца и възрастни ще могат да наблюдават противопожарно занятие в административна сграда в Добрич.

В регионалната библиотека "Дора Габе" в областния град са представени най-добрите творби от конкурса за детска рисунка "С очите си видят бедата" и през Седмицата на пожарната безопасност техните автори ще бъдат наградени.

Последвайте канала на

1034 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини