Таксиджии се превръщат в трафиканти на хора

  • 03 септември 2015 09:12

  • 1735
  • 1
Таксиджии се превръщат в трафиканти на хора
© Булфото

Таксиджии се превръщат в трафиканти на хора. Те взимат между 200 и 300 лева за превоз на четирима-петима души до границата. Това каза по Нова телевизия журналистът Стефан Ташев.

Той обясни, че имигрантите пристигат в София с таксита от турската граница, след което се прекачват на друго такси до границата, за да продължат пътя си през Сърбия, Австрия и до Германия.

Припомняме, че вчера при акция на полицията срещу нелегалните бежанци в София бяха задържани над 130 души. Става въпрос за хора, които са без документи за самоличност. Повечето са задържани в хостели на столичния булевард "Мария Луиза". Предстои полицията да проверява дали някои от тях са издирвани от други държави.

Проверявани са таксиметрови шофьори, както и хора, които са се намирали в този момента в района. "Надявам се да не е кампанийна акцията и да сме помогнали на МВР да си свърши работата. Би било добре МВР да стои тук постоянно, за да може хората, които живеят тук, да са по-спокойни”, коментира журналистът Стефан Ташев. Журналистът призова още МВР да провери цялата тази схема за превоз на хора.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1735 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.09.10 | 17:25

1
Такситата трябва да ограбват и да печелят.Това е тяхното верою!Иначе как да спят спокойно бедните крадци!Джихадистите, щом са влезнали без документ - в дранголника и бой, докато си признае какъв е -афган,пакистанец,сомалиец,етиопец,сириец или от друга мюсли-каста.

Добави коментар

Водещи новини