В село без хора ще избират...кмет

  • 03 септември 2015 07:43

  • 2302
  • 0
В село без хора ще избират...кмет
©

Село без хора ще избира кмет на предстоящите местни избори, съобщава 24rodopi.com.

Към 15 март 2015 година населението на село Сбор наброявало 3-ма жители, сочат данните на ГРАО. Това са били 45-годишната Гюлназ Хюсеин и братята й Мехмед и Назми Самет. Днес и тримата не са в селото и в Сбор реално живеят нула души, установи проверка на изданието.

Според указанията на ЦИК, на 25 октомври в Сбор трябва да има избор на кмет. "Бяха трима души, жена и двама мъже - близки роднини. Водиха се на един адрес. Те не гласуваха и на парламентарните избори миналата година. Знаем, че са заминали в Турция и не са се връщали. Занимаваха се със земеделие.

Трябваше да изминават по около 4-5 километра до главния път за село Падало, където да си купят хляб и други хранителни продукти от бус, който кара стока. Изоставили са вече този живот", заяви пред изданието кметът на близкото село Странджево Бекир Осман. Подобен абсурд има и в село Сладкодум. Там Бай Ибрям няма право да става кмет на село Сладкодум, защото по документи се води, че живее в турския град Ерзурум.

Както твърди родопската медия, само двама души живеят в крумовградското село и един от тях трябва да стане кмет на 25 октомври. 73-годишната Бахрие Ибрямова ще трябва да стане кмет по задължение на бъдещото кметство. Жената е единствената, която има право на глас, и може да бъде избрана в откъснатото от света крумовградско селце. Освен Бахрие в Сладкодум живее и бившият ѝ съпруг, 78-годишният Ибрям Кадир. Той обаче няма право да гласува, защото по документи живее в Ерзурум.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2302 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини