Словакия: Шенгенското пространство е разбито на пух и прах от безконтролния поток имигранти

  • 02 септември 2015 18:20

  • 1885
  • 3
Словакия: Шенгенското пространство е разбито на пух и прах от безконтролния поток имигранти
© gettyimages

Шенгенското пространство за свободно движение е разбито на пух и прах от безконтролния поток имигранти на европейския континент.

Това заяви словашкият външен министър Мирослав Лайчак, предаде БТА, цитирайки АФП. "Шенген всъщност е разбит на пух и прах. Имигрантите минават абсолютно свободно през страните, които отговарят за защитата на границите му", каза Лайчак. "При нормални обстоятелства е трудно да се получи Шенгенска виза, а сега десетки хиляди души се движат из Шенгенското пространство без никакъв контрол. Та, имаме ли Шенген или нямаме?", запита външният министър след заседание на правителството в Братислава.

Лявото правителство на Роберт Фицо предлага не само засилена охрана на границите на Шенгенското пространство, а и обсъждане на причините за миграциите. "Отказвам Словакия да бъде смятана за страна, лишена от чувството за солидарност", заяви Лайчак. Според него словашкото правителство е готово да допринесе за решаването на проблема с персонал, оборудване и финансови средства. Финансовият министър Петер Кажимир спомена днес, че може да се отделят "милиони евро", по-специално за подсилване на външните граници на Шенгенското пространство чрез отговарящата за тях европейска гранична агенция Фронтекс.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1885 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Яна

2015.09.03 | 11:31

2
нас , европейците, ни проучваха 10 години за да ни дапуснат до Европейския съюз а тези за1 ден получиха и достъп и финансова подкрепа.

2015.09.03 | 11:31

3
На рязаните и негрите жидо масоните им ходатайстват и затова ги взимат в ЕС докато на нас гена ни е славянски, а той е равносилен на божие проклятие!

2015.09.03 | 11:30

1
Е затова ще ни определят квота бежанци и ще ги докарат тук,след това ще ни пуснат някой критичен доклад,че не ги храним като света,ще ни отрежат и от някои фондове,че за капак и глоба ще ни стоварят.Бедна Българио, помагай на богатите европейски империи,които окрадоха света!

Добави коментар

Водещи новини