Като важна междинна стъпка в едно дълго пътуване определи Иванов решеното в комисията за Конституция

  • 02 септември 2015 16:58

  • 1239
  • 2
Като важна междинна стъпка в едно дълго пътуване определи Иванов решеното в комисията за Конституция
© Булфото

Правосъдният министър Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския определи като важна междинна стъпка в едно дълго пътуване решението на комисията за промяна в Конституцията днес в парламента.

Припомняме, временната комисия в Народното събрание прие втория вариант на Законопроекта за конституционни промени, внесен от Цецка Цачева и група народни представители.

По думите на Иванов консенсусът се проявява с конкретни процедурни стъпки по отношение на съдебната реформа, но следват много други - електронното правосъдие и реформа в юридическото образование.

Дали ще има промени между първо и второ четене в зала на текстовете, с които се предлага промяна в Конституцията, е изцяло в полето на депутатите, каза министър Иванов, цитиран от БТА. Според него политическото време изтича и трябва да има ясни резултати до януари 2016 г., когато се очаква следващият доклад на Европейската комисия.

Председателят на комисията за обсъждане на Законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията Димитър Лазаров коментира, че до петък ще бъде готов докладът на комисията и ще бъде внесен в парламента. Лазаров е оптимист, че промените ще минат в зала.

Последвайте канала на

1239 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
FM

2015.09.16 | 20:56

2
Гледа на горе, там ли го е записал.
атакист

2015.09.03 | 08:22

1
Тоз вампир мяза на боец от Исл.държава, ако си тури чалма и яхне кон! Ако не намери кон, да яхне министърката на туризма, защото много прилича на такова животно! Хо хо хо хо хо.

Добави коментар

Водещи новини