В Чехия маркират бежанци

  • 02 септември 2015 16:41

  • 2888
  • 3
В Чехия маркират бежанци
© gettyimages

Властите в източния град Бржецлав започнаха да маркират бежанци, предаде Би Би Си.

Управата е решила по този начин да регистрира имигрантите, които са пристигнали в областта Южна Моравия. Мярката предизвика остра реакция сред чужди и местни правозащитници, които обвиниха властите в използването на практика, прилагана от Нацистка Германия спрямо евреите и други малцинства.

По-рано в съседната на Чехия Австрия властите обявиха, че вчера 24-ма афганистанци са били намерени в камион, изоставен на една от магистралите на алпийската държава. В същото време сред потребителите на Twitter в Австрия и други държави се появи групата #refugeeswelcome (Добре дошли, бежанци). За изминалите от неделя до днес дни на територията на алпийската страна са пристигнали около 700 бежанци.

Не само Австрия страда от имиграционен натиск. Само в сряда в Гърция се бяха прехвърлили около 300 души от Близкия изток и Северна Африка и имигрантите са били настанени в Атина.

Междувременно компанията-оператор на влака, свързващ Острова с Франция и Белгия, се извини за закъсненията. Движението между двата бряга под Ламанша бе блокирано от поредния опит на десетки азиатци и африканци да се прехвърлят от френското пристанище Кале в Англия. Напливът бе използван и от претендента за лидер на опозиционната Лейбъристка партия - Анди Бърам. Той обвини Лондон в бездействие. Британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. отвърна на нападките и заяви, че страната му няма да приема повече бежанци.

Говорител на Европейската комисия обяви, че се разработва нов система за прием на имигранти от трети страни. "Ние трябва да действаме по-гъвкаво при настаняването на хора, чийто живот е застрашен", заявиха от органа на изпълнителната власт на ЕС начело с Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2888 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Майна

2015.09.09 | 16:59

3
Що майна,не ги натоварите на кораби и да ги пратите на оная черна маймуна обама,и се решава проблема!!!

2015.09.09 | 16:59

2
Толерасията ще погуби Европа
dizzi.dizzi

2015.09.09 | 16:59

1
Защо пишете глупости бе? Нищо такова няма тука в Чехия.

Добави коментар

Водещи новини