Над 1300 кутии цигари спряха митничарите на "Капитан Андреево" (снимка)

  • 02 септември 2015 16:13

  • 4073
  • 1
Над 1300 кутии цигари спряха митничарите на "Капитан Андреево" (снимка)
© Агенция "Митници"

1170 кутии или общо 23 400 къса безакцизни цигари откриха и задържаха при съвместна проверка митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници".

Лек автомобил марка „Мерцедес Ц 220" с пловдивска регистрация, пристига на пункта от Турция. В автомобила пътували шофьорът и негова спътничка, български граждани. Превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка по искане на служители на Гранична полиция.

При проверката митническите служители откриват на три места под стелките в купето и багажника на автомобила укрити сакове, пълни с цигари от марката „Karelia", всички без акцизен бандерол. Цигарите се оказали собственост на шофьора на автомобила, на когото е съставен акт по Закона за митниците.

Тютюневите изделия са иззети. На основание чл.229, ал.1 от Закона за митниците лекият автомобил също е задържан.

При друг случай митническите служители откриват 190 кутии (3800 къса) контрабандни цигари, укрити в специално изграден тайник в лек автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция.

В автомобила пътували мъж и жена, български граждани. При проверката митническите служители открили тайник в задната броня на автомобила, в който били укрити цигарите.

Цигарите се оказали собственост на жената, на която е съставен акт по ЗМ. Съставен е акт и на шофьора на автомобила по чл.238,ал.1 от ЗМ, като при преминаване през държавната граница е използвал превозното средство, в което е установено наличието на тайник.

Последвайте канала на

4073 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.09.02 | 17:50

1
Ало Ваньо, я ги пускай!

Добави коментар

Водещи новини