Временната комисия в НС прие промените в Конституцията

  • 02 септември 2015 15:44

  • 1764
  • 0
Временната комисия в НС прие промените в Конституцията
© Novini.bg

Днес се проведе заседание на Временна комисия за обсъждане на Законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България, предаде репортер на Novini.bg.

На него беше обсъден и приет вторият вариант на Законопроекта за конституционни промени, внесен от Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 група народни представители. 10 депутати гласуваха "за", а представителите на АБВ и БСП се обявиха "против". Чавдар Георгиев от БСП-Лява България обясни, че тези промени няма да допринесат с нищо за подобряване на работата на Висшия съдебен съвет и съдебната система. От АБВ също заявиха, че не считат, че този Законопроект ще доведе до решаване на проблемите в съдебната власт.

Зад Законопроекта застанаха всички останали Парламентарни групи, без "Атака", които отсъстваха от днешното заседание. Председателят на комисията Димитър Лазаров от ГЕРБ заяви, че е оптимист и се надява Законопроекта да бъде приет в пленарна зала със 180 гласа.

Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно от ДПС каза, че принципно дават своята подкрепа за промените, но имат резерви относно разделянето на квотния принцип на прокурорската колегия. Отправили сме питане за тълкувателно решение към Конституционния съд по темата. Надяваме се конституционните съдии да обявят своето решение между първо и второ четене на Законопроекта, допълни Казак.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1764 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини