Стенопис на площ от 21 000 кв.м се открива в Норвегия

  • 02 септември 2015 15:04

  • 2027
  • 0
Стенопис на площ от 21 000 кв.м се открива в Норвегия
©

На 4 септември в малката норвежка община Клеп се открива един от най-големите стенописи, правени някога. Той ще бъде част от известния фестивал за улично изкуство Nuart, пише "Хъфингтън поуст".

Дело на френските художници Ella&Pitr, стенописът "Лилит и Олаф" се простира на 21 хиляди квадратни метра и е нарисуван върху покрива на сграда. Произведението може да се види от птичи поглед. То е близо до норвежкото летище Сола, пише dnevnik.bg.

Фреската е изработена само за 4 дни с помощта на цяла армия от доброволци. Според главния мениджър на Nuart Джеймс Финукейн това е "най-големият уличен стенопис". Основателите на блога за улично изкуство "Бруклин" пък смятат, че това е най-голямата рисунка от този род с фигури.

"Лилит и Олаф" изобразява момиче по шорти, с къдрава коса и лакирани червени нокти, изпускащо миниатюрна фигура с корона. Стенописът е ироничен образ на крал Олаф I на Норвегия, тъй като рожденото място на монарха е само на няколко метра от произведението.

Винаги сме се възхищавали на френските художници за хибридните им творби и тяхната бунтарска жилка, която ги кара да отиват отвъд зоната на комфорта и да се придържат към графити корените си, хвалят стенописа от "Бруклин" пред "Хъфингтън поуст".

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2027 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини