Пловдивският театър открива "Сцена на кръстопът" с премиерата на "Сестри Палавееви&qu

  • 02 септември 2015 14:33

  • 2109
  • 0
Пловдивският театър открива "Сцена на кръстопът" с премиерата на "Сестри Палавееви&qu
© Булфото

С премиерата на постановката "Сестри Палавееви" Пловдивският театър "Н. О. Масалитинов" на 10 септември ще открие 19-ото издание на Международния театрален фестивал "Сцена на кръстопът" в Пловдив. Пиесата е по едноименния роман на Алек Попов и в него, като в театрален партизански комикс, участват 16 актьори, каза на пресконференция директорът на театъра Кръстю Кръстев, цитиран от БТА.

Той уточни, че през тази година "сцената" ще е под мотото "Театърът - Следите" и отново с почетното председателство на проф. Стефан Данаилов. В нея ще участват 20 постановки, три от които чужди - от Франция, Украйна и Турция. В програмата от 10 до 23 септември са включени общо четири дебюта - два на пловдивския театър, на театър "София" и на театъра в Пазарджик.

В един и същи ден Елин Рахнев ще участва в две постановка на Драматичния театър в Разград - като автор на "Свалячи" и като режисьор на "Любовна афера". В съпътстващата програма са включени постановки на любителски театри и студенти от Нов български университет, концерт на Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени", кръгла маса на тема "Новото в новата българска драматургия на 21-ви век". Те ще бъдат представени на откритата сцена в двора на Пловдивския театър.

През тази година 13 от постановките ще се играят в Градския дом на културата "Борис Христов", а седем - в камерната зала на театъра. Присъствието на мюзюкхолният театър на Украйна се спонсорира изцяло от фирмата "Роза импекс", която е и основен спонсор на фестивала. Театърът от Турция престига на свои разноски, а парижките актьори участват при минимален хонорар, уточни директорът на "сцената" Димитър Малашинов.

Последвайте канала на

2109 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини