Детска банда краде коли

  • 02 септември 2015 11:19

  • 2781
  • 1
Детска банда краде коли
© Булфото

Три деца на 11, 14 и 16 години сформираха банда и започнаха да крадат коли. Момчетата, които са бегълци от възпитателен интернат, вече са заловени от полицията, пише "Телеграф".

Преди това те са откраднали три коли и са извършили въоръжен грабеж.

Тартор на бандата бил най-големият от тях - Емил Р. от Тотлебен. Другите две момчета са от Пловдив. Тримата избягали от възпитателното училище в село Керека в края на юни и се установили в района на Павликени и Свищов. След като огладнели тримата решили да оберат някоя къща. На 24 юни те проникнали в имот в село Александрово, откъдето откраднали храна, обувки и други вещи. Опитали се да вземат и паркирания в гаража автомобил "Сеат", но не успели да го подкарат и били принудени да се откажат.

Два месеца по-късно, на 22 август, те откраднали "Жигула" от гара Бяла. След като я покарали малко, апашите изоставили колата край гробищния парк на село Александрово, но задигнали табелите и я покрили с клони. На 25 август престъпниците пристигнали в друго свищовско село - Алеково. Само за няколко часа те успели да откраднат и изоставят два автомобила и да направят неуспешни опити за кражба на още три коли. Вечерта проникнали в жилището на 79-годишна жена и след като я заплашили с нож, задигнали от къщата й телевизор, моторен трион, мобилен телефон и храна.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2781 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.09.19 | 11:20

1
Единствено сплотено семейство може да възпита деца. Държавата е мащеха на всеки.

Добави коментар

Водещи новини