Атанасов: Бежанската вълна ни заобикаля заради политическата стабилност

  • 02 септември 2015 08:17

  • 2841
  • 8
Атанасов: Бежанската вълна ни заобикаля заради политическата стабилност
©

Организираната престъпност бързо се адаптира. Каналджийството се превръща в много доходоносен бизнес в Европа. Това каза ген. Атанас Атанасов в ефира на БТВ.

"България не е притегателна страна за каналджиите. Това се дължи основно на икономически и политически фактори. Огромната част от бежанците и икономическите имигранти се стремят към богатите държави", увери Атанасов.

"Страната ни днес е по-различна от тази, която беше през есента на 2013 г. Сега ние сме подготвени, политическата стабилност в страната също е елемент от това. Ние сме създали цялата организация за регистрация, а при първа регистрация в България те нямат шанс да отидат в Европа. Това е основна причина за заобикаляне на страната ни. Политическата нестабилност води до това институциите да не си изпълняват задълженията", категоричен бе ген. Атанасов.

Европа е изправена ред тежко предизвикателство, посочи председателят на вътрешната комисия в НС. Според него след падането на Берлинската стена това е най-сериозното предизвикателство пред ЕС. Той посочи, че няма бежанска вълна към Русия и Азия.

Най-сериозното достижение на страната ни е, че станахме част от ЕС. Отпушването на емигрантския поток към България може да стане само по политически причини. 1-2 млн. бежанци в Европа биха променили много неща.

Компромисът за конституционните промени нямаше цена, не сме търгували нищо,увери ген. Атанас Атанасов. "Днес следобед конституционната комисия ще заседава по новия законопроект, който беше внесен. Може би днес ще бъде и гласуването", уточни Атанасов.

По думите на ген. Атанасов основната причина РБ да се съгласи на компромис е била ускоряването на съдебната реформа. Ако този законопроект получи 180 гласа, за 3 седмици ще имаме изменена Конституция. В противен случай имаше риск или да не мине законопроектът изобщо, или ако мине с над 160 гласа, това означаваше с минимум 3 месеца да се удължи срокът на работа, посочи Атанасов.

За нас скоростта на съдебната реформа е изключително важна. Никой няма да ни чака, а и българското общество има сериозни очаквания към реформата, допълни той. Според него с проекта се е постигнала основната цел – разделянето на Висшия съдебен съвет. Той призна, че това, което не се постига, е липсата на прозрачност в работата на прокуратурата.

Атанасов е категоричен, че „историческият” компромис с промените в основния закон не е напукал стените на Реформаторския блок. Блокът няма да се срути, а напротив – укрепва, категоричен беше Атанасов във връзка с последните сътресения във формацията. Според него проблемът идва от това, че Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 и Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва не искат формално да признаят фактическото лидерство на Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

По думите му, когато трябва да се решават определени въпроси в коалицията, премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се обажда на Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

"РБ е подложен на унищожителна и безмилостна медийна атака от огромната медийна групировка на ДПС. Всяко трепване се използва и усилва до безкрай в тези медии", заяви още ген. Атанасов.

"Не смятам, че напускането или оставането на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на в парламента променя каквото и да било", каза още Атанасов. Според него става въпрос за "маневра за създаване на публично впечатление". Според него ролята на Пеевски за последните години е да стои под прожектора. Той не е машата, но не е и главата в никакъв случай. Главата на управлението, когато ДПС е участвало във властта, е Доган, сараите, посочи Атанасов.

Удобен човек беше изваден под прожектора, за да може другото да остане в сянка, допълни той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2841 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
1111111

2015.09.03 | 20:28

8
ЗАРАДИ МИЗЕРИЯТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ИВАН ТОШЕВ

2015.09.03 | 20:28

7
ЗАОБИКАЛЯ НИ ,ЗАЩОТО СЕДЕСАРО-ЛИКВИДАТОРИ ,КАТО ТОЗИ " ГЕНЕРАЛ" ,РАЗСИПАХА СТРАНАТА НИ СЛЕД 1989 Г. И БЕЖАНЦИТЕ ЩЕ ЗАГИНАТ ОТ ГЛАД , АКО ОСТАНАТ ТУК !

2015.09.02 | 20:24

6
Цензурата не ми позволява да опиша достойно този боклук тип ветропоказател !
Центурион

2015.09.02 | 20:24

5
Бежанската вълна ни заобикаля защото ни управлява американо угодно правителство което не желае да създава излишни проблеми пред този мразен от цяла България кабинет, ако управляваха примерно БСП сега всички бежанци щяха да минават от тук за по-пряко и по-безопасно!
азис

2015.09.02 | 18:06

4
рядко тъп и нещастен боклук и корнишон

2015.09.02 | 18:06

3
МОЛЯ ВИ НЕ ПОКАЗВАЙТЕ СЪЩЕСТВА САМО С ГРЪБНАЧЕН МОЗЪК

2015.09.02 | 16:08

2
Не е вярно, че бежанската вълна ни заобикаля. Не ни подценявай толкова.
huanes

2015.09.02 | 13:25

1
Всички сме от тоя сорт зеленчуци..

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини