Кирил Йорданов: Бареков ми се извини, бил подведен

  • 02 септември 2015 07:39

  • 3169
  • 2
Кирил Йорданов: Бареков ми се извини, бил подведен
©

Мотивите ми да се кандидатирам за нов мандат като кмет на Варна са сериозни. Не става дума за мераци. Това което умея би било полезно за моите съграждани. Това каза бившият кмет на Варна Кирил Йорданов в ефира на БТВ.

През 2013 г. във Варна беше извършен преврат. Хиляди варненци имаха своята кауза - високите сметки за ток. На фона на тези протести се появи една група от 200 човека, които искаха моята оставка.

Навръх националния празник на България Пламен Горанов се самозапалва пред общината във Варна. Веднага след това кметът си подава оставката, след 14 г. на поста.

"По един тенденционен начин беше направен опит да си припомним тези събития. Избирателно бяха показани кадрите с момчетата, които носеха моя портрет. Интелигентният варненец е наясно, че целта беше овладяване на общината. Политическите опоненти разбраха, че по пътя на демокрацията няма да могат да ме премахнат. В момент на обществено напрежение се случи самозапалването", спомни си екс кметът. През цялото време името ми е значело толкова за варненци, че са ме избирали без значение от политическата ми подкрепа, убеден е Йорданов.

Кирил Йорданов призна, че първоначално е бил подкрепен от БСП, но след третия мандат Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на е заявил, че биха подкрепили друг кандидат.

"През тези две години и половина бях подложен от всички възможни институции на всички възможни проверки. Затова съм си потърсил правата по съдебен ред. Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва ми нанесе много големи морални и материални щети", разкри Йорданов и допълни, че след това бившият журналист му се е извинил. Той му казал, че е бил подведен.

Йорданов призна, че не е успял да завърша проектите, които е бил започнал като кмет. "Варненци трябва да знаят, че се теглиха тежки кредити, които ще бъдат усетени от тях".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3169 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.09.06 | 09:49

2
ВЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪН !!!!!!!!!! МААААААРШШШШШ !!!!
Ivo

2015.09.06 | 09:49

1
Пламен се самозапали на 20-ти Февруари. Кирилчо подаде оставка на 6-ти март. Това НЕ Е "веднага след това кметът си подаде оставката". Подаде си оставката, когато на 3-ти март излязоха 70 000 човека и му я поискаха. Половин месец след самозапалването не е веднага. Айде да бъдем коректни.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини