Google има ново лого

  • 02 септември 2015 07:09

  • 2819
  • 0
Google има ново лого
©

Най-голямата търсачка представи ново си лого, няколко седмици след като изненада света с основно преструктуриране. Google стана част от холдингова компания, наречена Aphabet, пише "CNET", цитиран от "Фокус".

Промяната на логото е поредната крачка на Google, която утвърждава компанията като напълно различна в интернет.

Google е основана през 1998 година. Компанията от Маунтин Вю, Калифорния, се превърна в технологичен гигант, който създава софтуер за смартфони и таблети, издига в небето балони, излъчващи интернет сигнал и разработва “умни” очила и дори прототипи на самоуправляващи се автомобили.

Промяната на логото не е единствено символична. При старта си преди почти две десетилетия Google е замислена като компания за настолни компютри. Сега, хората имат достъп до мрежата чрез множество мобилни устройства - от смартфони и таблети до умни часовници. От Google посочват, че новото лого ще се разчита по-лесно на малки екрани и ще съчетава по-добре с новата икона “G”. Google не за пръв път обновява външния си вид. Компанията го е правила шест пъти, откакто основателите Лари Пейдж и Сергей Брин поставят началото на съвместния си проект като студенти в Станфордския университет.

Други технологични компании също направиха визуални промени наскоро. През юли Facebook обнови логото си, за да се вижда по-добре на смартфони. През 2013 година изпълнителният директор на Yahoo Мариса Мейър промени логото на компанията, една година след като застана начело.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2819 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини