Борбата с каналджийството е ключов приоритет, увериха от МВР

  • 01 септември 2015 17:46

  • 1534
  • 1
Борбата с каналджийството е ключов приоритет, увериха от МВР
© Булфото

В условията на засилен миграционен натиск към Европа, противодействието на каналджийството е ключов приоритет за всички държави-членки на ЕС. Ръководството на МВР ежедневно следи ситуацията и анализира тенденциите в рамките на специализиран оперативен щаб към министъра на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св..

Това увериха от пресцентъра на Вътрешното ведомство.

Според последните данни от статистиката на МВР задържаните за съпричастност към противоправно превеждане са общо 243 за първото полугодие на 2015 г. От тях 84 са български граждани, 159 са чужденци. От задържаните в тези първи шест месеца като обвиняеми са били привлечени 137 души.

Поради зачестяването на явлението „каналджийство“ през последните месеци и неговия трансграничен характер, МВР продължава да разширява международното оперативно сътрудничество с партньорските служби от ЕС и от останалите страни, а така също с Интерпол, Европол, Фронтекс и др.

Важен елемент от цялостната дейност на МВР по противодействие на незаконната миграция, в това число и борбата с каналджийството, остава провеждането на национални специализирани операции. През първите шест месеца на 2015 г. са проведени 123 специализирани полицейски операции за разкриване на незаконно пребиваващи граждани на трети страни, допълват от МВР.

Последвайте канала на

1534 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.09.02 | 21:40

1
да а след работно време може да се организират канали ?

Добави коментар

Водещи новини