Българска компания създаде първия в света вегански пробиотик

  • 01 септември 2015 16:52

  • 2271
  • 0
Българска компания създаде първия в света вегански пробиотик
©

Българска компания създаде първия в света вегански пробиотик, който унищожава патогенни бактерии, лекувани само със силни антибиотици. Това пише най-престижният американски вестник "Wall Street Journal", който публикува ексклузивна статия за "ПроВиотик", създаден от българска компания.

Пробиотикът може да бъде закупен и онлайн във farma.bg на цена 39.38 лв. с доставка до 24 часа.

Пробиотикът бе наречен "поразителен" от харвардския професор микробиолог Андрю Ондердонк, заради способността му да унищожава болестотворни бактерии като Ешерихия коли, Хеликобактер пилори и Листерия. Това са патогенни бактерии, чието лечение обикновено е само със силни антибиотици.

Статията представя българския продукт, покорил Манхатън, като вегански пробиотик под формата на капсули и таблетки, и като биодобавка към пресни фрешове.

Иновативният пробиотик - най-новият щам LactobacillusbulgaricusGLB44, е създаден от екип български специалисти и патентован на американския пазар. Той е уникален с това, че е изцяло растителен пробиотик, извлечен от българско кокиче и култивиран в биосок от моркови.

"ПроВиотик"
не съдържа алергени, консерванти и ГМО.

Пробиотикът е пример как едно българско богатство - бактерията за кисело мляко, може да бъде преобразено в световно успешен продукт, когато български учени и български фирми работят заедно ръка за ръка.

В статията на американското издание е упоменато, че в САЩ, опаковката от 30 капсули "ПроВиотик" се продава за 40 американски долара.

Това е втората положителна статия за българска компания, публикувана в "Wall Street Journal", като първата беше за технологичната компания "Телерик".

Последвайте канала на

Novini.bg
2271 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини