Задържаха обвинен за отвличане руснак във Варна

  • 01 септември 2015 16:38

  • 2132
  • 1
Задържаха обвинен за отвличане руснак във Варна
©

Варнeнската Окръжна прокуратура внесе днес искане за определяне на временна мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 40 дни на издирвания от Интерпол – Москва, руски гражданин Винс Яков Петрович. По информация на прокуратурата издирването е във връзка с извършено отвличане и причиняване на средни телесни повреди в съучастие с още две лица, пише "petel". 

Престъпленията са извършени на 10 декември 2001 г. в Калининград, Русия, а до момента задържаният се е укривал. В искането на руските власти се сочи и фактът, че Петрович има издадени присъди и за други престъпления, пише Дневник.

Той е бил задържан в неделя, 30 август, на летище Варна по заповед за арест, издадена от следователя към прокуратурата в Калининград и потвърдена от прокурор, както и на основание на текстове от Закона за екстрадицията и европейска заповед за арест.

Руските власти са декларирали намерението си Винс Петрович да бъде екстрадиран в Русия за провеждане на разследване и осъждането му за деянията, чието наказателното преследване не е погасено по давност. Важно условие за екстрадацията на Петрович е фактът, че според руското законодателство престъплението, за което е издирван, не се счита за политическо и за него не е предвидено смъртно наказание.

Тези престъпления са наказуеми и по българския Наказателен кодекс с лишаване от свобода от 7 до 15 години.

Целта на идването в България на издирвания руски гражданин е била СПА почивка в хотел "Мимоза" в комплекс Златни пясъци. Там той трябвало да остане до 6 септември тази година. От съобщението на прокуратурата обаче не става ясно защо той е решил да лети по-рано, а именно на 30 август.

Винс Петрович е със статут на пребиваващ в Германия, където му е била извършена чернодробна трансплантация. По думите му в Германия той живеел в дом за инвалиди.

Последвайте канала на

2132 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.09.02 | 06:32

1
РУСНАЦИТЕ ГО ТЪРСЯТ ПО ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ ,НО КРИЯТ ТОВА ! ЗАТОВА СА МУ СКАЛЪПИЛИ КРИМИНАЛНО ОБВИНЕНИЕ И ЧРЕЗ ИНТЕРПОЛ ИСКАТ ДА ГО ВЪРНАТ В РУСИЯ !

Добави коментар

Водещи новини