БСП: Борисов и управляващата коалиция не желаят да имат позиция за бежанците (видео)

  • 01 септември 2015 16:16

  • 1956
  • 6
БСП: Борисов и управляващата коалиция не желаят да имат позиция за бежанците (видео)
© Булфото (архив)

Буди огромна тревога фактът, че българското правителство няма позиция по отношение на трагедията с бежанците и все по-задълбочаващата се хуманитарна криза.

Това обяви евродепутатът Илияна Йотова след заседание на Изпълнителното бюро на БСП. Още по-голяма тревога буди фактът, че управляващите отказват да имат позиция, коментира тя. Йотова посочи, че след няколко дни най-вероятно темата за бежанците ще влезе по спешност в дневния ред на заседанието на Европейския парламент в Страсбург, а на 14 и 15 септември ще има извънредна среща на вътрешните министри от ЕС. Настояваме за изслушване на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., а защо не и на министър-председателя преди тези отговорни срещи на европейско ниво и задължителна среща при президента, добави тя.

Продължаваме да настояваме за свикване на КСНС по темата за бежанците, заяви председателят на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно. По думите му, вместо това "наблюдаваме веселяшко настроение - началниците да решат". Миков допълни, че не се вижда българската позиция в общоевропейската тревога по темата.

Очевидно е, че Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и управляващата коалиция не желаят да имат позиция за бежанците, тъй като прием на квотите до голяма степен ще попречи на техните успехи в предстоящите местни избори, коментира Илияна Йотова. По думите й, ако пък се изкажат прекалено критично, ще търпят упреци от Европа. Йотова отбеляза, че опасността пред България се увеличава. Все повече стават гласовете в Европа за временно затваряне на Шенгенските граници, което означава България да стане буферна зона, каза евродепутатът. Още по-силни са гласовете за това ЕК да наложи временно спиране на европейското финансиране за държави, които не са решили въпроса с бежанците, добави Илияна Йотова.

Последвайте канала на

БТА
1956 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.09.02 | 22:06

6
Тия думи за Швейцария,чий бяха на Иванкя Костова от сдс-то

2015.09.02 | 21:59

5
Всички сте от,един дол дренки.Управия в затвора

2015.09.02 | 14:36

4
България трябва един ден да стане Швейцария на Балканите. Най-умни и работливи са българите. Слушайте речта на Живков за разрухата на България. Някой наистина има голям апетит за земята ни и искат да ни унищожат нас българите и да ни снижат до нивото на стадото.
САМО ПЕДАЛИ КАТО воленуглу НЕ БЯХА ВЪВ КАЗАРМА

2015.09.02 | 11:00

3
МИКОВ НАЗДРАВЕ ПИЯНИЦО КОМУНИСТИЧЕСКА НЕ Е ЗА ТЕБ ПОЛИТИКАТА УЕ
Писна ми от цигани!?

2015.09.02 | 11:00

2
Стига вече!6 милиона станаха депесарските цигани и продължават да влизат паразити!Да си търсят майчината им родина!Алах няма работа в България и Европа!

2015.09.02 | 10:59

1
Вашата политика и планове за справяне с бежанците не разбрах каква е... нищо не предлагате само плюете вие, червени мискини (както казваше баба)

Добави коментар

Водещи новини