Изградиха още 3,2 км от обходния път на Габрово

  • 01 септември 2015 14:43

  • 2066
  • 0
Изградиха още 3,2 км от обходния път на Габрово
© Булфото (архив)

Завършиха строителните работи на втория от общо петте участъка от изграждането на обходния път на Габрово, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Изградени са липсващите пътни връзки по направленията квартал "Чехлeвци" - Габрово, и Севлиево - Велико Търново. Пътен възел "Поповци" става "пълна детелина" и се повишава безопасността на движението, увериха от агенцията.

С приключването на строителните дейности се възстановява преминаването по път III-5004 от км 8+000 - след пътен възел "Поповци", до км 10+940 - улица "Малина" в квартал "Чехлевци", се уточнява в съобщението.

Вторият етап е с дължина 3,2 км и включва рехабилитация и реконструкция на съществуващия третокласен път.

Изпълнител на обходния път на Габрово е консорциум ПСВТ, в който са "Хидрострой" АД, "Пътни строежи - Велико Търново" АД, "Пътинженерингстрой - Т" ЕАД. Договорът за строителство е за 92 940 000 лева с ДДС.

Проектът "Път III-5004 /"Обход на гр. Габрово"/ се финансира от кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез оперативната програма "Транспорт" /2007-2013/.

Обходният път на Габрово е част от Трансевропейския транспортен коридор номер 9 /Букурещ - Русе - Димитровград - Александруполис/. Чрез него се осъществява преминаването през Стара планина в централната част на България.

Последвайте канала на

2066 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини